trešdiena, 2016. gada 20. janvāris

Termiskās matu aizsardzības līdzekļi - Osis & Syoss

Kur tie laiki, kad ļāvu saviem matiem izžūt dabiskā ceļā... Jau gadiem lietoju fēnu matu žāvēšanai, kā arī to ieveidošanai, tomēr tikai salīdzinoši nesen aizdomājos par to, ka derētu izmēģināt kādu līdzekli, kas pasargātu matus no karstā gaisa. 
Par cik nelietoju taisnotājus, pannas un lokšķēres, tad domāju, ka termiskā matu aizsardzība man nav nepieciešama, bet, par cik pēc matu ieveidošanas tie allaž izskatījās sausi un spuraini (jo pie ieveidošanas parasti lietoju viskarstāko iespējamo gaisa plūsmu), nolēmu, ka tomēr jāiegādājas.
Nolēmu, ka iegādāšos uzreiz divus - vienu, kas būtu ekonomiskais variants, bet otru no profesionālā matu kopšanas līdzekļu segmenta.

Sākšu ar to, kurš iepatikās nedaudz mazāk. Pārsteidzoši, bet tas ir tieši Osis+ Flatliner sleek Flattening Iron Serum. Līdzeklis sola pasargāt līdz 200°C grādiem, ilgstošu frizūras noturību, aizsardzību no mitruma. Līdzekli var lietot gan sausos, gan mitros matos. Es parasti lietoju mitros - diezgan bagātīgi izsmidzinu - tad žāvēju un veidoju. Produktam ir ūdens konsistence un nav aromāta, kas manā gadījumā ir tikai pluss. Par cik tas ir kā ūdens, produkts nenoslogo un nesatauko matus, tādēļ ir ideāli piemērots plāniem, vai taukainiem matiem (ļoti sausu, spurainu, vai biezu matu īpašniecēm, iespējams, piemērotāki būtu krēmveida līdzekļi). 
Pēc izžāvēšanas un ieveidošanas mati ir spīdīgi, kas man bija vislielākais pārsteigums, jo biju jau pieradusi, ka pēc ieveidošanas mati izskatījās diezgan sausi un vajadzēja lietot kādu serumu, vai krēmu, lai labotu situāciju.
Respektīvi, ilgi nebija jādomā, vai no šiem līdzekļiem redzu kādu efektu - tas bija redzams jau no pirmās lietošanas reizes - mati neizskatījās sausi, tos bija vieglāk ieveidot un sakārtojums turējās ievērojami ilgāku laiku. 
Kas tad Osis līdzeklī man iepatikās mazāk, kā Syoss? Sastāvs abiem ir teju identisks, tomēr frizūras noturību, manuprāt, labāk saglabā tieši Syoss Heat-Protect Styling-Spray. Kad lietoju Syoss līdzekli sakārtojums turas līdz pat nākamajai matu mazgāšanas reizei, bet ar Osis noturība nav tik laba. Visādi citādi abi produkti ir teju identiski - abiem ir ūdens konsistence un nav smaržas, abi labi pasargā no karstuma un mitrā gaisa. Domāju, ka šajā gadījumā nav vērts maksāt vairāk :)

Kur nopirkt?
Syoss nopērkams Drogas veikalos; Osis nopērkams Frizieru Serviss veikalos, Stockmann u.c.
Cena:
Osis - aptuveni EUR 12
Syoss - aptuveni EUR 6
Vērtējums:
Osis 8/10
Syoss 9/10

10 comments:

  1. Lietoju Syoss un patīk, ka pēc tā lietošanas mati neelektrizējas un paliek it kā biezāki! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Taisnība, par to ka neelektrizējas aizmirsu piebilst :)

      Dzēst
  2. Interesanti, jo, lai arī Syoss nav slikts zīmols, tas vairāk tāds Drogu variants, bet re, labāks par profesionālo segmentu ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, šajā gadījumā Syoss man patīk nedaudz vairāk :)

      Dzēst
  3. kāpēc izvēlējies tieši šos izmēģināt? Vai kāda var ieteikt visvislabāko, kurš līdz šim ir atrasts? Kko tādu, kas reāli pasargā arī no taisnošanas...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nevaru nosaukt konkrētu iemeslu, kādēļ izvēlējos tieši šos :) Vienkārši bija kaut kas jāizvēlas :) Nemāku teikt, kurš ir pats pats labākais, bet šie man liekās labi produkti, kas pilda solīto un pasargā matus :) Abiem aprakstā ir minēts, ka tie paredzēti arī matu tainošanai.

      Dzēst
    2. Keta- es teiktu, ka Tev pašai ir jāmēģina un jāskatās, kas Taviem matiem der labāk :)

      Dzēst
  4. Visu laiku biju iecienījusi Osis līdzekli, taču izmēģinot Syoss, tiešām pirmais iespaids bija, ka produkti ir identiski!Tagad savu iecienīto produktu var pat iegādāties par mazāk naudiņām :)

    AtbildētDzēst
  5. Oho, man tieši tulīt Osis beigsies, izmēģināšu Syoss. Paldies par atsauksmi. :)

    AtbildētDzēst