svētdiena, 2013. gada 17. marts

Aromāti: tumšā un gaišā puse

Šorīt blondycandy blogā izlasīju šo interesanto rakstu un ieslīgu pārdomās par savu attieksmi pret smaržām. Ne tā vispārīgi, tomēr vairāk par to, kuras no smaržām man šķiet nepanesamas, vai tieši otrādi...
Tāds ļoti spilgts stāsts par nepanesamību par laimi man ir tikai viens. 
Braucu es vienreiz mikriņā (tas bija jau diezgan sen), iekāpj sieviete... Sieviete kā sieviete, braucam tālāk. Pēc kāda brīža es sāku saprast, ka tas aromāts, kurš palēnām izplatās gaisā, un kļūst arvien intensīvāks, rada manī (maigi izsakoties) ne pārāk patīkamas izjūtas. Ar katru minūti man kļuva aizvien sliktāk, līdz visbeidzot acu priekšā "šķīda" plankumi melnā un zaļā krāsā. Pārējos pasažieros nekādas ģībuma pazīmes nemanīju, bet pati biju spiesta no transportlīdzekļa izkāpt. Man, protams, bija ziņkāre kas tas bija, bet tajā brīdī biju laimīga, ka esmu nokļuvusi svaigā gaisā.
Ar to šis stāsts vēl nebeidzās, jo liktenim labpatikās mūs (mani un TO smaržu) atkal savest kopā, lai šoreiz es jau zinātu savu pretinieku sejā :) 
Pēc iepirkšanās kādā no kosmētikas veikaliem pārdevēja manā pirkumu maisā ielika Thierry Mugler "Angel" aromāta paraudziņu. Pārrodoties mājās nolēmu izmeģināt man iedoto "smaržiņu". Uzpūtu uz rokas.... Kā jau var noprast, tas bija tieši TAS aromāts. Vēsture atkārtojās un man palika slikti :) To "nešķīsteni" mēģināju nomazgāt vismaz desmit reizes, bet likās, ka joprojām tas virmo gaisā. Pašu paraudziņu rūpīgi iesaiņoju vismaz četros maisiņos (lai nepamanās izkļūt) un izmetu miskastē. Lūk, tāds mans bēdīgais stāsts.



Bet, tagad nedaudz par gaišo pusi :)
Tādi īpaši mīļi aromāti man ir tikai četri.


Katrs no šiem aromātiem simbolizē konkrētu manas dzīves periodu, piemēram, Pret a Porter man asociējas ar skolas laiku. Tagad pat vairs nevaru atsaukt atmiņā pašu smaržu, zinu vien to, ka tas bija svaigs ziedu aromāts. Tajā laikā izlietoju vismaz četrus lielos flakonus, kas nozīmē, ka mīla bija ļoti stipra :) Tagad man mazliet žēl, ka neesmu saglabājusi nevienu iepakojumu, lai pakavētos atmiņās.
Estee Lauder "Intuition" man ir īpaši mīļš, jo to man uzdāvināja vīrs, neilgi pēc mūsu iepazīšanās. Ļoti silts un saulains aromāts, gluži kā tas laika periods.
Divi Estee Lauder aromāti manā sarakstā. Otrs ir "Pleasures". To man uzdāvināja draudzene. Manuprāt, šis ir tāds izteikts vasaras aromāts - svaigi ziedi un spirdzinošs lietus.
Shiseido "ZEN" ir mans tagadnes aromāts. Ja vien es varu kaut kam piemērot muļķīgo izteikumu "es ģībstu", tad tas ir par šo aromātu. Svaigs, bet tajā pašā laikā silts un ļoti mājīgs aromāts, kurā "ietīties" :)
Vai jums ir savs nepanesamais aromāts, varbūt vairāki? Bet, kuri vismīļākie?

19 comments:

  1. Nepanesamais aromāts ir Chanel Jaunkundze. Pašai bija, pūtu, kad kāds svinīgāks pasākums, bet vienā mirklī palika slikti. Ahh, kad strādāju, pie manis nāca viena kundze, nu ļoti jauka, bet bija iepūtusi šīs smaržas.

    Mīļākie ir citrusi. Patīk visas Escada limitētās kolekcijas, bet visvisvis ir DKNY Be Delicious. Mans uz mūžu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Oi, man gan ļoti patīk Mademoiselle, viņam top notis tieši citrusi.
      DKNY ābolītis ļoti svaigs, bet ne mans, tomēr varu saprast, ka tik daudziem viņš patīk :)

      Dzēst
  2. Priekš manis nepanesamas ir Love,Chloe (laikam tāds bija nosaukums),iedeva veikalā paraudziņu,un kā reiz darbā es viņas izmēģināju uz rokas,nu ko,maigi izsakoties,palika slikti.Ar ko tik es viņas nemēģināju dabūt nost!(((((
    Mīļākās smaržas ir daudzas,bet vienu vis vismīļāko vēl nav,bet patīk visas saldi svaigās.Ja tās ir manas smaržas,tad sastāvā obligāti būs jasmīns un muskuss!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Chloe aromāti man arī ne sevišķi, bet to Love nemaz īsti neatceros, kaut arī, man šķiet, vienreiz smaržoju.

      Dzēst
  3. Es nesaprotu to Chanel nr. 5- galīgi nepatīk, varbūt nav tā, ka ģībstu, bet nu, nepatīk un viss.

    Man slikti var palikt no izteikti saldiem aromātiem un vispār, ja cilvēks ir izlējis sev virsū visu pudeli, tad jebkurš aromāts man būs par spēcīgu.

    Pašlaik lietoju rozās Chanel Chance- ļoti patīk, bet jau iet uz beigām, tāpēc tagad domāju, ko meģināt nākamo, bet kaut kā iepaticies ir Marc Jacobs Daisy..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, ja stipri pārspīlē ar daudzumu, jebkurš, pat vistīkamākais aromāts var nošķebināt :) Chanel Nr.5 burvība arī man ir gājusi secen :)

      Dzēst
  4. Ak vai, es arī atceros Pret a Porter, nostalģija! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vai ne? Kā es gribētu sev vismaz vienu pudelīti, ja ne smaržoties, tad tāpatās vien :) Pie mums gan nekur vairs nav nopērkamas, tikai pasūtīt var.

      Dzēst
    2. Vienā LV i-neta veikalā redzēju Pret a Porter.
      Es arī atceros laiku, kad bija populāras tieši šīs smaržas.

      Dzēst
  5. Man nav tādu izteiktu smaržu ienaidnieku, bet man ir alerģija uz dažādiem aromātiem, tad man deguns 'noslēdzas'' un es vispār neko nejūtu :) pašaizsardzība
    Par patīkamo - mana sirds pieder Serge Lutens, bet es esmu apņēmības pilna šo situāciju mainīt, man gribās k.ko jaunu, pagaidām vel nekas nav atrasts ;(
    Un Pret a Porter man arī asociējās ar skolu

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paskat, kā ar Pret a Porter :) Tiešām, tolaik tas bija diezgan populārs. Nesen es gribēju paskatīties veco reklāmu, kura man ļoti patika, bet nekur nevarēju atrast.
      Man Tava pašaizsardzības metode tajā mikriņā būtu lieti noderējusi :)

      Dzēst
    2. nu ja noder gan, es piemēram uzreiz zinu kādas smaržas man nedrīkst pirkt

      Dzēst
  6. Man Angel patīk :D
    Bet ja par antipātijām, ir daudzi aromāti, kas ļoti nepatīk, bet tā ka pilnīgi fiziski slikti, tā uzkrītoši nav bijis. Es tik tagad neatceros, kādi, esmu uzpūtusi paraudziņus un tad veiksmīgi tikusi no tiem vaķā, pat neatminoties nosaukumus. Tā teikt, lai tālāk no grēka, arī manās smadzenēs tiek izdzēsts :D
    Skatos populārs bijis Pret a Porter, es tādu neesmu lietojusi.
    Patīk daudzi, bet šobrīd lietošanā Van Cleef & Arpels Feerie :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Neesmu ostījusi Van Cleef, bet pudelīte ļoti interesanta :)

      Dzēst
    2. Esmu nopirkusi, bet taisos lietot vēlāk uz pavasara pusi. Tagad vēl lietoju siltākas un smagākas smaržas.
      Gunita.

      Dzēst
  7. O, jā - identiski ar Angel! Tik slikti nav nav palicis ne ne no viena cita aromāta. Par gaumi jau nestrīdas, bet nudien nesaprotu, kā var patikt šīs smaržas :D

    Pleasures, savukārt, bija manas pirmās "dārgās" smaržas, dāvana kaut kad vēl pamatskolas laikos. Toreiz gan nepratu novērtēt, bet laikam jau patika.

    Šobrīd no svaigajām patīk CK IN2U, no vakara smaržām dievinu Versace Crystal noir.

    Sagribējās pasmaržot to Pret-a-porter :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Manu attālu paziņu lokā ir dažas Angel mīļotājas, par laimi attālu :)
      Versace man arī tīri labi patīk :) Diemžēl pie mums vairs nekur nav Pret a Porter, es labprāt sev nopirktu.

      Dzēst
  8. interesants staasts :) man nekad tik slikti no smarzaam nav palicis, bet var jau buut, ka vienkaarshi neesmu sastapusies ar taadaam :) man no Thierry Mugler loooti patiik Womanity. Chanel Nr 5 - nesaprotu to burviibu...

    AtbildētDzēst
  9. :) Angel ir arī man nepanesamākais aromāts. Pasmaržoju viņu pirms gadiem.. daudziem, arī kā smaržu paraugu līdzi kādam pirkumam.
    Tikpat nepanesami smags un salds ir arī Lolita Lempicka aromāts.

    AtbildētDzēst