sestdiena, 2012. gada 15. decembris

Labojam manikīra kļūmes

Kādreiz es nekādi nevarēju saprast to, kā sievietēm izdodas pašrocīgi panākt ideālu nagu izskatu. Krāsojot nagus, es vienmēr pamanījos noķēpāties, bet pēc tam īsti nezināju kā no tā visa ārprāta lai iegūst kaut ko tīkamu. 
Man ir svarīgi, lai kutikulas nav noķēpātas ar laku, lai laka būtu diezgan vienmērīgi uzklāta, savādāk es visu tīru nost, jo citādi visu laiku ir jāslēpj savi nagi - un tad no manikīra nekāda prieka nav.
Tad es kaut kur (vairs neatceros kur) izlasīju par zobu bakstāmajiem, kas ir ļoti noderīgi instrumenti visādu ķēpu notīrīšanai un krāsojuma formas pielabošanai. Es nezinu, varbūt tas lielākajai daļai sieviešu ir kaut kas pilnīgi pašsaprotams, tomēr man tas bija jaunums (uzzināju to kādus divus gadus atpakaļ). Es mēdzu izmantot parastos vates kociņus, kuriem ir smailais gals, bet tik precīzs instruments, kā zobu bakstāmais, tie tomēr nav.

Tātad, mums ir nepieciešamas dažas lietas:
1. ne visai izdevies manikīrs :)
2. zobu bakstāmie, uz kuru galiņiem uztīta vate
3. nagu lakas noņemamais šķidrums



Es parasti nogaidu, kad laka jau pilnībā nožuvusi, tad ķeros pie labošanas darbiem, jo savādāk var nejauši sabojāt kādu nagu, un tad viss atkal jāsāk no jauna. Protams, jo biežāk lako nagus, jo mazāk tādas kļūmes gadās. 
Šodien mans manikīrs nebija pārāk izdevies, jo lakoju nagus ne pārāk labā apgaismojumā.


Bildē "pirms" arī kutikulas izskatās visai pabriesmīgi, bet tas tikai tādēļ, ka pirms nagu lakas uzklāšanas katra naga virsma tika "apstrādāta" ar nagu lakas noņemamo šķidrumu, kurš vienmēr liek kutikulai izskatīties sausai. Pēc tam atliek izmantot kādu eļļu, vai manā gadījumā Lush "Lemony Flutter" sviestu, un viss izskatās diezgan pieklājīgi.
Kociņus es sagatavoju jau iepriekš (tā pavairāk, ja ķēpu ir daudz), ieleju lakas noņemamo šķidrumu kādā mazā trauciņā, piemēram, korķītī, lai nav visu laiku jāurbinās pa pudeli, un tad ķeros klāt pie labošanas. Kā redzams, es ne tikai notīrīju visu lieko laku, bet nedaudz pielaboju arī krāsojuma formu.
Ceru, ka kādam šī informācija noderēs :)

P.S. Izmantoju Catrice nagu laku 060 Bloody Mary To Go

16 comments:

  1. Atviegloti nopūšos, ka neesmu vienīgā, kas noķēpājas lakojot nagus.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pilnīgi noteikti neesi vienīgā :) Droši vien tās meitenes, kuras raksta blogus tikai par nagu lakām, jau iemanījušās ar aizvērtām acīm nolakot nagus perfekti, bet es noteikti neesmu šajā kategorijā :)

      Dzēst
  2. Man šo triku pirms daudziem gadiem iemācīja mamma :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tad Tev paveicās :) Triks tiešām noderīgs.

      Dzēst
    2. Rīgasmetro, Tev ļoti paveicās, es agrāk domāju, ka tumšās nagu lakas nav vienkārši man domātas, jo pat manām klasesbiedrenēm bija skaisti nolakoti nagi, a man nolakoti ar visām kutiklulām, tad es PATI atklāju šo paņēmienu, bet es jau sen zinu, ka tas nav mans unikālais atklājums!
      Un, protams, practise makes perfect, tagag es varu uzlaktot teju bez kļūdām!

      Dzēst
    3. Tam jau tās mammas domātas - lai smeltos dažādus sievišķīgus sīkumiņus :)

      Dzēst
  3. Šis ir ļoti labs mazs knifiņš, taču pielietoju to tikai tumšām lakām un uz īpašiem gadījumiem :) Savādi, ka tik daudzus gadus var pavadīt krāsojot nagus un pat neaizdomājoties!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nemaz tik sen nelakoju nagus, jo kaut kur līdz gadiem 25, es pārsvarā iztiku ar caurspīdīgo laku, varbūt tādēļ visi "atklājumi" man nāca vēlāk.

      Dzēst
    2. Tas ir interesanti. Kādēļ tā? Dzīvesveids?
      Es savus bendēju ar nagu lakām jau gadus 8 vismaz, un man ir tikai nedaudz pāri 20 :/

      Dzēst
    3. Man pat nav tādas konkrētas atbildes uz to :) Laikam jau vienkārši negribējās krāsot, nejutu tādu nepieciešamību. Man joprojām ļoti patīk kā izskatās dabiski, bet sakopti nagi, kas pārklāti ar caurspīdīgu laku.

      Dzēst
  4. Es šo triku iemācījos no velvet mimosas, kad viņa to reiz pieminēja savā blogā, tagad tikai priecājos katru reizi, kad kāds uzslavē manu "salona manikīru" :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, pie velvet mimosas daudz interesantu un noderīgu lietu var uzzināt :)

      Dzēst
  5. Paldies,šo knifiņu nezināju,bet ļoti palīdzēja.

    AtbildētDzēst
  6. es agrāk arī laboju, tikai ar otiņu. Tagad cenšos lakot akurātāk (bet ne visai sanāk :)). Ar labošanu nenodarbojos- dzīve ir par īsu šādiem niekiem :) Un tieši tāpēc nevaru atrādīt nagu lakas blogā, jo palielinājumā redzu tik daudz kļūdiņas :))))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es arī kādreiz laboju ar otiņu - tādu, kas domāta uzacu krāsošanai, bet šis paņēmiens ir daudz precīzāks savā izpildījumā. Man jau ar slinkums ņemties, bet nevaru paciest ķēpājumus, gribās visu tīrīt nost, tādēļ ņemos. Tomēr tik nekārtīgi man pēdējā laikā reti sanāk, tomēr reizēm gadās ;)

      Dzēst