otrdiena, 2013. gada 12. februāris

Durvis aizveras


Vai tiešām pēc kāda laika Latvijā vairs nebūs neviena kosmētikas veikala? Es, protams, pārspīlēju, tomēr pēdējo mēnešu notikumi šajā lauciņā ne par ko labu neliecina. 
Pirmais aizvērās L'Occitane veikals Kr. Barona ielā, kas man neliekas saprotami, jo, piemēram, Lietuvā L'Occitane ir atvēris pat savu spa centru, bet pie mums aizveras vienīgais veikals. Logā vien palicis pusnoplēsts uzraksts par Provansas burvību...

Svētdien biju centrā, un ejot pa to pašu Kr. Barona ielu pamanīju, ka vietā, kur kādreiz atradās Eurokos veikals, tagad rēgojas vien tumšas un tukšas telpas. Vien pāris nedēļas atpakaļ tur pirku matu balzāmu, un neviena no pārdevējām pat ar pušplēstu vārdu neieminējās par veikala slēgšanu. 
Varbūt kāds man var pateikt kas par lietu? Par maz reklāmas? Cilvēki nepērk kosmētiku? Saprotu, ka neviens veikals, ja vien tam ir normāla peļņa, ciet neveras, tomēr es vienalga nesaprotu....

21 komentārs:

  1. Es biju šokā par to, ka aizvēries Disco veikals uz Tērbatas ielas. Šodien biju iegājusi viņu jaunajā veikalā uz Barona ielas, vismaz prieks.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es jau tur apvaicājos, vai gadījumā lielās atlaides nav pirmsaizvēršanās pasākums, tomēr pārdevēja apgalvoja, ka nē :)

      Dzēst
    2. Tērbatas Disco vienkārši ir pārcelts uz Merķeļa/Barona ielu ;) Ciet tiešām nevērsies, ir pat paredzēts atvērt jaunu veikalu kādā no tirdzniecības centriem. Vismaz tā man teica, kad vēl tur strādāju ;)

      Dzēst
  2. Es tādus veikalus centrā vispār neapmeklēju, jo braucu ar auto un meklēt kur noparkoties un vēl par to maksāt.... nu nē.
    Apmeklēju veikalus tirdzniecības centros.

    AtbildētDzēst
  3. es savukārt dzīvoju centrā un eurokos bija tieši pa ceļam... bieži neiepirkos, bet biju uzgājusi dažādas lietiņas par nelielām naudiņām... žēl :(

    AtbildētDzēst
  4. Eurokos ir ciet? :(((( cik žēl L`Occitane var nopirkt stockmanā

    AtbildētDzēst
  5. nu par L'Occitane nav jābrīnās, es apmēram varu iedomāties īres maksu, pielikt klāt komunālos, algas pārdevējam. Un tur nekad nebija cilvēku, vismaz kad gāju es, tad es biju vienīgā. Un ja, man arī nav ērti apmeklēt veikalus kuri neatrodas lielos centros.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Droši vien Tev taisnība, tomēr žēl vienalga, jo man tas veikaliņš patika

      Dzēst
  6. Varbūt jāskatās no gaišās puses, viens aizveras, kāds cits atveras, man liels prieks par jauno Inglot veikalu. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas arī, tomēr skumji, ja aizveras veikali, kuros man patika šad un tad iegriezties, tomēr saprotu, ka tas vien nebūs iemesls, lai veikals paliktu. Inglot man, savukārt, ir pavisam ne pa ceļam, speciāli tad jābrauc

      Dzēst
  7. Es arī nesapratu kāpēc Eurokos uz Baronas ielas aizvēra, bet atkāju ka Slokas ielā, Maximā, tieši Kolonnas vietā verās vaļā Eurokos. :)
    Skumji jau, protams, bet ko var darīt.
    Piekritīšu tam, ka visas izmaksas taisa tik mīnusus. :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labi, ka būs vismaz viena vieta, kur būs Euroks :)

      Dzēst
  8. Daudzi neapmeklē centrā atrodošos veikalus tāpēc, ka brauc ar auto, tai skaitā arī es, piemēram, Lush veikals uz dzirnavu ielas ir galvassāpes, līdz ar to tādos veikalos es varu ienākt tikai apstākļu sakritības pēc.

    Otrs, ir negodīga konkurence, kas ir Eurokos jautājumā, domāju visi ir izlasījuši ļoti labu rakstu par Drogām piespriestiem sodiem, par to pilnīgi izspiedējpolitiku attīecība uz piegādātājiem un visiem citiem milzīga lielveikala tīkla izdarībām, ļoti žēl!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, rakstu lasīju, arī ziņās noskatījos sižetu. Manuprāt, vispār ir slikti, ja kāds uzņēmums kļūst par dominējošo valstī un šo savu stāvokli izmanto, lai nogremndētu visus pārējos tirgus dalībniekus.
      Piekrītu, ka lielveikali ir ērti, jo viss ir vienuviet, tomēr man ir skumji, ka tāpēc viens aiz otra iznīkst mazie veikaliņi, kuri manai sirdij daudz tuvāki par bezperoniskajām, milzīgajām metāla kārbām, kas saucās lielveikals.

      Dzēst
  9. Šodien paskatījos, ka arī Zolitūdes Maximā Eurokos ir aizvēries.
    Ja augstāk nerakstītu, ka veras arī vaļā, tad padomātu, ka firma vispār likvidējas.

    AtbildētDzēst
  10. Tiešām žēl par Eurokos, jo tieši gaidīju algas dienu, lai tur iegrieztos un pamatīgi satērētos! :D

    Bet, runājot par Lush, viņi arvien atver un atver jaunus veikalus, esmu dzirdējusi, ka tiek plānots arī viens iekš GC :)

    AtbildētDzēst