svētdiena, 2012. gada 29. aprīlis

Nejēdzīgi pirkumi


            Foto: Elīna Sparāne


Nejēdzīgi pirkumi, manuprāt, gadās ikvienam un manā gadījumā tā parasti ir ziņkāre pamēģināt ko jaunu, vai izdevīgs piedāvājums no kura nu nekādi nevar atteikties...:)
Es tā reizēm padomāju cik daudz naudas izšķiežu uz visādām nejēdzībām (par to būtu iespējams iegādāties diezgan daudz jēdzīgas lietas) un pati pēc tam brīnos - no kurienes man tas viss? Bet tomēr... ja nebūtu šo eksperimentu, nebūtu arī iespējas izvērtēt un saprast kas tad ir tie produkti, kuri man patīk visvairāk.


Nejēdzības kritērijs šiem produktiem nav vienāds - uz dažiem attiecas jēdziens "slikta kvalitāte", uz dažiem "nederīgs tieši man", bet ir vēl arī tāds - "esmu pamatīgi iegrābusies".
Šie produkti ir tādi, kurus esmu lietojusi burtiski pāris reizes un vairs neplānoju to darīt, bet daži arī tādi, kurus neesmu lietojusi ne reizes (tālāk būs skaidrojums kāpēc). Ir jau arī pietiekami daudz tādu produktu, kuri tiek izlietoti, bet netiek iegādāti atkārtoti, bet tas jau ir cits stāsts.


Šajā bildē katram produktam esmu piekabinājusi kārtas numuriņu (ceru, ka labi var saskatīt) un tālāk sekos skaidrojums.


1. Šis ir lietuviešu ražotāja "Biok laboratorija" preču zīmes "Rasa" sildošais pretcelulīta krēms ar piparu, ingvera un kanēļa ekstraktu. 
Es nezinu par ko man bija jāizcieš tās mokas, kuras izjutu pēc šī krēma uzklāšanas, bet lai nu paliek... Sildošs, manuprāt, ir sildošs, nevis kā ugunīs dedzinošs (tad vajag tā arī rakstīt). Pēc šī "ugunskrēma" uzklāšanas es nevarēju gulēt gandrīz visu nakti, jo tas dedzināja tik ļoti, ka nevarēju aizmigt. Nē, paldies - man tāds nav vajadzīgs.


2. Par šo produktu es varētu teikt, ka pati nesaprotu kāpēc to esmu nopirkusi. Šī ir baltkrievu ražotāja ЗАО «Витэкс» poras attīroša maska gan sejai, gan ķermenim. Biju to ieplānojusi lietot ķermenim, bet primāri tā domāta lietošanai pirtī, vai saunā, bet es neapmeklēju ne vienu, ne otru (dēļ kuperozes), tādēļ man tā ir diezgan bezjēdzīga. Biju mēģinājusi vienreiz viņu lietot pēc vannas, bet nekādu sevišķo efektu nemanīju un arī nav sevišķi ērti tādai sasmērētai gaidīt veselas divdesmit minūtes, kamēr to varēs noskalot. Iespējams, ka pirts un saunas apmeklētājiem tas varētu būt lielisks produkts.


3. Vispār man diezgan labi patīk Nivea lūpu balzāmi, vienmēr kāds no viņu klāsta mētājas manā somā, piemēram, pavisam nesen izlietoju viņu balzāmu Vitamin Shake acai & wild apple - tas man ļoti patika, jo lieliski mitrināja, labi smaržoja un nedaudz arī ietonēja lūpas, bet šis Angel star balzāms ir vienkārši  briesmīgs. Pirmkārt, tas skrāpē lūpas, jo sastāvā ir kaut kādas cietas perlamutra daļiņas, vai kaut kas tamlīdzīgs. Otrkārt, tas diezgan briesmīgi izskatās, kā gaiši rozā perlamutrs (atgādina pamatskolas laikus, kad gandrīz visas meitenes par pienākumu uzskatīja nēsāt gaiši rozā perlamutrīgas lūpukrāsas).


4. un 14. Par šiem abiem Clarins produktiem es uzrakstīšu vienā punktā, jo tie ir tie, kurus neesmu lietojusi nevienu reizi. Kādu laiciņu atpakaļ vienā veikalā bija Clarins produkcijas izpārdošana, jo kā man skaidroja konsultante - atlaides ir tik ievērojamas tikai tādēļ, ka Clarins maina iepakojumu dizainu un drīzumā viss produktu klāsts tiks nomainīts. Atlaide bija 50% no katra produkta cenas (ja pareizi atceros) - ļoti izdevīgi, kā man likās. Iegādājos uzreiz divus produktus - tonālo krēmu un birstošo pūderi. Atnākot mājās es, protams, vēlējos izmēģināt savu guvumu. Uzreiz likās, ka tonālais kaut kā dīvaini ož, un es nolēmu internetā pārbaudīt derīguma termiņus. Nu, protams, šiem produktiem termiņš nu jau kā divus gadus bija beidzies (DIVUS GADUS!!!!). Es biju vienkārši šokā par to nekaunību, ka pircējiem var piedāvāt vecus produktus, jo tikpat labi, ka kāds cits, kurš iegādājās šos pašus produktus mierīgi tos lietos un iedzīvosies vēl pamatīgās ādas problēmās. Kā par nelaimi nebiju saglabājusi pirkuma čeku, bet mana atbilde šim tirgotājam ir viena - vairs to veikalu neapmeklēju.


5. Šo Panthenol lūpu balzāmu nopirku komplektā ar viņu šampūnu un kondicionieri, kuri man diezgan labi patīk, bet balzāms galīgi neiepatikās. Kopjošās īpašības tam ir diezgan ok, bet būtība slēpjas kur citur - tas ir oranžs! Pēc šī balzāma uzsmērēšanas es izskatos tā, it kā tikko būtu baigi ēdusi burkānus un nebūtu noslaucījusi muti, diezgan smieklīgi, bet tā izskatīties man pavisam negribas.


6. Savu attieksmi pret Lumeni es nevaru izskaidrot - diezgan bieži esmu nopirkusi viņu produktus, kuri man nu galīgi nav patikuši (piemēram, skropstu tušu, lūpukrāsu, toniku), bet vienalga laiku pa laikam kaut ko atkal nopērku. Iespējams, ka man no bērnības ir iesēdies šis pozitīvais priekšstats par viņiem (ļoti patika Lumene reklāmas un reklāmu sejas). Šis lūpu spīdums diemžēl nav izņēmums - viņš ir ļoti lipīgs, staipīgs un nevienmērīgi klājas.


7. Man ļoti iepatikās šī Eveline spīduma krāsa un es to iegādājos īpaši daudz nedomājot. Jau pirmo reizi atverot sapratu, ka smarža man pavisam nepatīk - tāda skābena un ķīmiska. Klājas tas arī nevisai labi, jo spīdums ir tāds pašķidrs un tam ir neelastīga otiņa. Man neiepatikās.


8. Nezinu kas tur ir ar to dubulto efektu, bet personīgi es nemanīju nekādu efektu - ne dubultu, ne kādu. Šis ir vienkārši kārtējais antiperspirants, no kura nav nekādas jēgas. 


9. Uzzinot, ka pie mums var nopirkt Catrice produkciju devos uz veikalu iepētīt. Ļoti iepatikās acu ēnu iepakojums (atgādina Shu Uemura ēnas) un iepatikās šī zilā krāsa (bildē neizdevās noķert īsto toni). Biju ļoti vīlusies, ka ēnas slikti klājas un izskatās vienkārši kā netīrs pleķis (arī ar ēnu bāzi). Izmēģinājos visādīgi, lai dabūtu ārā to smuko toni, kurš redzams paletē, bet diemžēl neveiksmīgi. 


10. Man vēl nekad nav bijusi alerģiska reakcija no acu ēnām, bet šis bija tieši tāds gadījums. Tās ir The Body Shop matētās acu ēnas - 05. Plakstiņi palika sarkani un niezoši. Protams, ka otro reizi tās vairs neesmu mēģinājusi lietot. 


11. Esmu lasījusi ka daudziem Essence acu ēnu bāze šķiet ļoti laba, bet ne manā gadījumā. Pēc tās lietošanas dienas beigās acu ēnas bija noslāņojušās. Es vēl saprastu, ka kaut kas tāds varētu notikt karstā laikā, bet ne jau agrā pavasarī. 


12. Manā darba vietā vairākas kolēģes nodarbojas ar Avon un Oriflame produkcijas izplatīšanu, un tā nu es šad un tad kaut ko pasūtu. Biežāk gan no Oriflame (tas, laikam, skromni-beauty iespaidā). Man ļoti patīk viņu dušas želeja Nature secrets exfoliating shower gel with mint & raspberry - to esmu iegādājusies jau vairākas reizes. Bet šī roku maska man neiepatikās. Nekādu dziedējošu efektu es nemanīju un neiepatikās arī sajūta uzklāšanas laikā - tāda slidīga un silikonīga (nezinu kā savādāk raksturot). Liekas, ka maska vispār neiesūcas, bet "guļ" uz roku ādas visu nakti. No rīta mazgājot rokas liekas, ka visa maska tiek noskalota. Sajūta, ka roku āda ir pabarota un mitrināta arīdzan izpaliek. Manā gadījumā pilnīgi bezjēdzīgs produkts, bet šeit var izlasīt pozitīvu pieredzi. 


13. Iegādājoties kaut ko kaut kur vienmēr (gandrīz vienmēr) paķeru arī kādu lūpu kopšanas produktu. Šo iegādājos Disco Cosmetics veikalā. Biju sajūsmā par aromātu - tas smaržo pēc  vaniļas pudiņa, vai kaut kā tamlīdzīga. Uzreiz pēc iziešanas no veikala uzsmērēju to uz lūpām un laimīgi devos tālāk. Pēc kādām dažām stundām paskatoties spogulī mani pārņēma šausmas - lūpas bija pārklātas ar kaut kādām mistiskām baltām pārslām. Izskatījās diezgan dīvaini - it kā es nekad nebūtu dzirdējusi par tādu produktu kā lūpu balzāms :)


15. Pirms kāda laika bija beidzies acu krēms un es nopirku šo. Kādu laiku lietoju, samierinoties ar faktu, ka ja krēms iekļūst acī, tas nežēlīgi "kož". Lietoju, lietoju, lietoju... un viss. Pilnīgi nekāda efekta, nekādas mitrināšanas un vēl šī "košana", es atmetu ar roku.


Raksts sanāca tāds negadīti garš, bet es ceru, ka kādam pietika pacietības to izlasīt :)

29 komentāri:

  1. Paldies! Ļoti noderīgs raksts, iespējams palīdzēs citiem "neiegrābties" līdzīgos produktos.
    Man jau liekas, ka ir neiespējami nenopirkt kaut ko nejēdzīgu, jo vienmēr jau gribas izmēģināt kaut ko jaunu. :D

    AtbildētDzēst
  2. Bija jau bija pacietība izlasīt!
    Lielāko daļu neesmu nemaz mēģinājusi.
    Man, piemēram, tā Essence acu ēnu bāze ļoti patīk, bet laikam jau kā kuram tās ēnas noturās ilgāk.:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par pacietību :) Jā, man pat bija žēl, ka man tā nederēja, jo uzklāšanas laikā iepatikās tas, ka viņa labi nomaskē dažādus nesmukumus (apsārtumus u.tml) uz plakstiņiem.

      Dzēst
  3. Kurā veikalā iesmērēja Clarins?
    man ar Lumeni pagaidām labas attiecības, tiesa neko no dekoratīvās neesmu mēģinājusi, tikai kopjošo.

    AtbildētDzēst
  4. brīnišķīgs raksts, ļoti interesants, man arī ir tāda kastīte ar nederīgiem produktiem..:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. o, noteikti uzraksti par tiem, jo man pašai ļoti patīk palasīt arī par neveiksmīgiem produktiem, jo pārsvarā jau gribās rakstīt par tiem, kuri ir iepatikušies, nevis kādu nopelt, bet citreiz tā draudzība nu nekādi nesanāk :)

      Dzēst
    2. ha, ha vienīgais tie visi ir pirkti ļoti sen(nemaz nezinu kāpēc tos vel glabāju), bet jā laba ideja būs jāuzraksta.

      Dzēst
    3. esmu tikai PAR uzrakstīšanu, tas nekas, ka sen, man jau arī visi šie sakrājušies kaut kur gada laikā.

      Dzēst
    4. man ir tādi dinozauri kuriem jau trīs-četri gadi apkārt :)

      Dzēst
    5. jā, es arī reizēm brīnos - kapēc es glabāju produktus, kuri man nepatīk un kurus pilnīgi noteikti nelietošu - mistika.
      Par dinozauriem arī būs interesanti palasīt :)

      Dzēst
  5. nezinu kā citur, bet pie mums selektīvajai kosmētikai atlaides (ievērojamas) ir TIkai, ja problēmas ar derīguma terminiem. Nu kauns nav viņiem?
    a man Eveline lūpu spīdums ļoti patīk...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par šo atgadījumu man bija un ir ļoti skumji, ka pie mums ir tāda attieksme pret pircēju. Vajag taču domāt ilgtermiņā, par to, lai piercējs gribētu atgriezties... es nezinu :(
      Jā, diemžēl man ar Eveline lūpu spīdumu nesanāca iedraudzēties, jo tonis man ļoti iepatikās :(

      Dzēst
  6. OOO, interesants raksts!!! Man ir Rasa pīlings ar apelsīnu šķiedru - s.ds, Tev vismaz dibuā dedzināja! :D
    4. un 14. ļauj minēt - Kolonna?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Biju nopirkusi arī Rasas sejas krēmu jutīgai ādai - nu, galīgi nepatika, bet to biju jau izmetusi, tādēļ nebija vairs ko nobildēt.
      Nē, tā izpārdošana bija veikalā Kristiana, bet, manuprāt, ne tikai pie viņiem tādas lietas notiek. Latvijā, laikam, tā skaitās "normāla" prakse.
      Vai Tev līdzīgs "piedzīvojums" ir atgadījies Kolonnā?

      Dzēst
    2. Tieši tā, gan par normālu praksi, gan par pieredzi! Diemžēl!

      Dzēst
  7. interesants raksts. paldies tev :) man arī ir pāris tādi brīnumi :)
    nivea dezīši man patīk :) un es ar iegrābos ar catrice acu ēnām, tikai ar krēmveida.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. man prieks, ka patika :) Nivea izsmidzināmos dezodorantus neesmu pirkusi, parasti ņemu Dove (to, kurš nesmērē tumšu apģērbu), jo tas man patīk

      Dzēst
  8. Paldies, ļoti noderīgs raksts.
    Jā, es tik šokā esmu par Catrice acu ēnām, ka viņas neklājās! :o Paldies par informāciju.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, žel par Catrice, bet varbūt citi toņi klājas labāk, nezinu.

      Dzēst
  9. Piekritīšu pārējām meitenēm, ļoti noderīgs raksts! :)

    AtbildētDzēst
  10. Ļoti interesanti! :)
    Man bija tāds pats Nivea dezis. Pirmo reizi nopirku Grieķijā, tur lietojot likās ideāls, bet Latvijā pirktais mētājas otro gadu atvilktnē. Arī kaut kā žēl izmest.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. jā, man arī ar to žēlumu izmest ir zināmas problēmas, bet savādāk jau nebūtu varējusi šo "bagātību" nobildēt un uzrakstīt - vismaz kāds labums :)

      Dzēst
  11. Tas Eveline lūpu spīdums ir mans mīļākais ;)

    AtbildētDzēst
  12. Does your blog have a contact page? I'm having a tough time locating it but, I'd like to shoot you an e-mail.
    I've got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.

    Here is my blog post :: affordable appliance repair tampa

    AtbildētDzēst
  13. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that
    automatically tweet my newest twitter updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    My website: smart circle directv reviews

    AtbildētDzēst
  14. Hi! I could have sworn I've been to this site before but after checking through some of the post I realized it's new
    to me. Anyways, I'm definitely happy I found it and I'll
    be book-marking and checking back frequently!


    Feel free to visit my web site :: youtube

    AtbildētDzēst