sestdiena, 2017. gada 1. jūlijs

Pašgatavots putojošs ķermeņa skrubis

Šodien gribu padalīties ar mājās gatavota putojoša ķermeņa skrubja recepti, kuru pēdējā laikā esmu īpaši iecienījusi. Kādreiz aizrāvos ar sejas kopšanas produktu gatavošanu mājas apstākļos - to vairs nedaru, bet dažādus ķermeņa kopšanas produktus man patīk gatavot joprojām, tādēļ gribu par to šad un tad uzrakstīt arī blogā.
Nav nekā vienkāršāka, kā pagatavot sev ķermeņa skrubi pašai, tomēr man īsti nepatīk vienkārši eļļas un cukura/sāls kombinācija, jo tāds skrubis man liekas pārāk smags un grūti noskalojams. Jo sevišķi vasaras periodā prasās ko vieglāku, tomēr ne mazāk efektīvu.
Šis, manuprāt, ir lielisks variants :)

Tātad, mums nepieciešams (vienai lietošanas reizei):
   3 ēdamkarotes cukura
   1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
   1/2 ēdamkarote dušas želejas (tāda, kura patīk vislabāk)
   1/2 ēdamkarote alvejas želejas

Protams, katrs var izvēlēties tādu eļļu un tādu dušas želeju, kura patīk vislabāk - vai gluži vienkārši tādu, kāda mājās atrodama. Man ļoti patīk kokosriekstu eļļas konsistence un tās "vieglums" un smarža, tādēļ izvēlējos to. Jason alvejas želeja man arī ļoti patīk, plus, tā nesatur spirtu un citus mošķus, tādēļ lietoju to. Madara jaunās dušas želejas ir lieliskas - patīkami smaržo, pietiekami labi puto un nesatur SLS un SLES - kas var būt labāks par to :) Lai skrubis būtu vizuāli pievilcīgāks, var izvēlēties brūno cukuru, bet man šoreiz mājās bija tikai baltais.

Šis skrubis lieliski veic savas funkcijas. Tā konsistence ir diezgan blīva, tādēļ skrubēšanās procesā tas nekrīt nost. Skrubis nav taukains, vai smags - tas lieliski noskalojas un āda pēc tā lietošanas ir maiga un smaržīga. Iesaku izmēģināt :)

2 komentāri:

  1. Šādu vienkāršu skrubi parasti sev taisu vienai lietošanas reizei, bet, par cik pievienotas tiek jau konservantiem bagātinātas sastāvdaļas (veiklā pirkts alvejas gēls un gatava dušas želeja), domāju, tas var glabāties diezgan ilgi.

    AtbildētDzēst