trešdiena, 2017. gada 31. maijs

ALGOTHERM - Jūras augu kosmētika

Jau vairāku mēnešu garumā lietoju Algotherm produktus, kuri salīdzinoši nesen parādījušies Latvijas aptieku kosmētikas klāstā. Zīmols man līdz šim nebija pazīstams, tādēļ nedaudz par to pastāstīšu.
Zīmola vēsture ietiecas jau tālajā 1962. gadā, kad Lefūra (Louis Le Fur) kungs izgudroja un patentēja metodi, kā no aļģēm iegūt alginātu un radīja pirmo zīmola produktu - aļģu vannas līdzekli.
Jau mūsdienās uzņēmums izmanto 30 rūpīgi izpētītas aļģu sugas, no kurām radīti 7 ekskluzīvi kompleksi un divi patenti, kas ādai nodrošina pierādītus un acīmredzamus rezultātus.
Lielākā daļa Algotherm produktu sastāvos izmantotās jūraszāles tiek ievāktas Bretaņā, Iruāza jūras arhipelāgā, kas izslavēts ar savu ūdens tīrību un kvalitāti.
Kāpēc tieši aļģes un kādu labumu tās dod cilvēka ādai? Katrai jūraszāļu sugai ir unikāls bioloģiski aktīvo molekulu sastāvs: vitamīni, mikroelementi, antioksidanti, proteīni, aminoskābes un neaizstājamās taukskābes (omega 3, 6 un 9).
Tā, piemēram, Codium Tomentosum jūraszāle ar bagātīgo polisaharīdu sastāvu regulē ūdens zudumu ādā, vai Fucus Spiralis brūnaļģe, kura regulē tauku dziedzeru darbību ādā, vai Ulva Lactuca, kas pazīstama arī ar nosaukumu jūras salāti un tiek izmantota kosmētikas līdzekļos, lai novērstu ādas vingruma zudumu. Pārtikas produktos 10 grami šīs aļģes nodrošina 70% magnija no nepieciešamās dienas devas un vairāk nekā pusi dzelzs no nepieciešamās dienas devas. Katrai zīmola produktos izmantotajai aļģei piemīt noteiktas īpašības un iedarbība uz ādu. 
Zīmola vadošais produkts ir Marine Life serums, kuram piemīt visaptveroša iedarbība uz ādas novecošanos.

Sākšu ar savu vismīļāko no man pieejamajiem Algotherm produktiem, proti, ar Algo Essential attīrošo emulsiju. Tā paguvusi "paviesoties" gan favorītu, gan, diemžēl, jau tukšinieku rakstos. Līdzeklis paredzēts visiem ādas tipiem dekoratīvās kosmētikas noņemšanai un ādas attīrīšanai. Es parasti to lietoju ādas attīrīšanai jau pēc kosmētikas noņemšanas, bet pārliecinājos arī par to, ka dekoratīvo kosmētiku tas noņem ļoti labi un saudzīgi. 
Visvairāk šajā produktā man patīk tā plastiskā tekstūra - varētu to raksturot kā nedaudz eļļainu želeju. Ar to lieliski var veikt sejas masāžu un vienlaicīgi attīrīt sejas ādu. Produkts noskalojas bez jebkādiem pārpalikumiem - nav nekādas taukainas plēves uz ādas, bet gan tīra un ļoti maiga sejas āda. Emulsijai piemīt diezgan izteikts un svaigs aromāts.
Emulsijas sastāvā atrodama Codium Tomentosum aļģe, kura nodrošina šūnām mitrināšanu; Chondrus Crispus aļģe, kura arī mitrina un atjauno sejas ādu; saldo mandeļu eļļa - baro un mīkstina; Camelia Sinensis baltās tējas koka lapu ekstrakts - uzlabo ādas krāsu un mazina apsārtumu.
Lielisks produkts sejas ādas attīrīšanai visiem neputojošo līdzekļu cienītājiem.
Cena: EUR 20,44
Vērtējums: 9/10

Algotherm Algohydra RR Repair Re-Source krēms un Algohydra Nutri Re-Source serums abi ir no mitrinošo produktu līnijas, kuri paredzēti sausas ādas kopšanai.
Krēma un seruma duetu sāku lietot jau ziemā un tie ievērojami palīdzēja cīņā ar ādas sausumu un ādas diskomfortu kopumā, kurš piemeklē tik daudzus mūsu skarbo ziemu periodā. 
Kaut arī produkti paredzēti sausai sejas ādai, tie pēc sajūtas ir ļoti viegli un ātri iesūcas ādā. Vispār, kur tie laiki, kad teju katrs produkts, kurš paredzēts sausai ādai obligāti bija trekns, taukains un teju vesela mūžība bija jāgaida līdz tas iesūksies? Tas vairs neattiecas uz ļoti daudziem produktiem - uz šiem pavisam noteikti :)
Serumam eļļas un ūdens daļas ir noslāņojušās, tādēļ pirms lietošanas tas obligāti jāsakrata. Pats produkts iepildīts ļoti ērtā ar pipeti dozējamā traukā. Pudeles kakliņš ir diezgan plats, kas ļoti ērti ļauj lietot produktu - sīkums, bet patīkami.
Serumam piemīt ļoti neuzkrītošs, teju neesošs aromāts - man liekas, ka šim produktam tas ir vismazāk izteikts no visiem man pieejamajiem Algotherm produktiem.
Produktam piemīt viegli eļļaina konsistene, bet klājot uz ādas jūtami ir arī ūdens pilieni tajā. Serums viegli izlīdzinās uz ādas un iesūcas pāris minūšu laikā. Ja āda ir sausa un savilkta, tas momentā sniedz mierinājumu un komfortu.
Seruma sastāvā atrodama Chondrus Crispus aļģe, kura uz ādas izveido aizsargkārtiņu tādējādi pasargājot to; Kappaphycus Alvarezi aļģe, kura mitrina un pasargā no dehidratācijas; Malvas ekstrakts, kurš mitrina, aizsargā, remdē un tonizē ādu; Hialuronskābe u.c.
Pēc tam kad serums iesūcies ādā, klāju RR Repair Re-Source krēmu, kurš tad noslēdz manu ādas mitrināšanas un barošanas procesu. Pēc aktīvo sastāvaļu kopuma tas ļoti līdzinās serumam, tikai šeit iztrūkst hialuronskābe un hidrogels, bet toties atrodams E vitamīns. Tam piemīt izteiktāks aromāts, bet tas ir svaigs un patīkams.
Duetā abi produkti darbojas lieliski un no abu produktu kombinācijas droši var sagaidīt ādu mitrinošu, nomierinošu un barojošu efektu.
Cena: serumam EUR 29,55; krēmam EUR 28,81
Vērtējums: abiem produktiem 8/10

Ja āda ir īpaši sausa, jutīga, vai sasprēgājusi, talkā var nākt AlgoSensi High Tolerance SOS balzams. Produkts iepildīts nelielā (15ml) traukā, bet, ņemot vērā tā biezo un bagātīgo tekstūru, lietošanā tas ir ļoti ekonomisks. Šis ir no tiem produktiem, kuru var saukt par "universālo kareivi", jo tā pielietojuma spektrs ir ļoti plašs - var lietot gan sejas ādai, gan lūpām, gan rokām, elkoņiem un citām ķermeņa daļām, kuras pieprasa īpašas rūpes. 
Es visvairāk šo balzamu esmu iecienījusi lietot lūpu ādas mitrināšanai, kā arī elkoņiem. Ziemā dažas reizes lietoju arī adai ap acīm, kad tā bija kļuvusi īpaši sausa, bet jāatcerās, ka šajā gadījumā mazāk ir vairāk. 
Lietojot balzamu ilgāku laiku, visizteiktāko efektu pamanīju tieši uz elkoņu ādas, jo tā bija kļuvusi daudz maigāka.
Saskarē ar ādu balzams momentā izkūst, pārvēršoties zīdaini eļļainā konsistencē, kas viegli izlīdzinās un uzklājās uz ādas. Kā daudziem Algotherm produktiem, arī šim piemīt maigs ziedu aromāts.
Balzama sastāvā atrodama Laminaria Ochroleuca aļģe, Alaria Esculenta aļģe, Argāna eļļa, Kalnu arnika, Kliņģerītes ekstrakts, Bišu vasks un Rīsu vasks.
Cena: EUR 18,59
Vērtējums: 8/10

Vieglāku tekstūru cienītājiem no AlgoHydra līnijas pieejama Aqua RE Source emulsija, kura paredzēta normālas ādas kopšanai. Tagad, kad ārā ir siltāks, man ļoti patīk šo produktu lietot no rītiem. 
Emulsijai ir diezgan blīva gēlveida konsistence, kura viegli un patīkami izlīdzinās uz ādas. Tā ādai momentā sniedz svaiguma sajūtu, kā arī mitrina un aizsargā sejas ādu. Lieliski kalpo kā dekoratīvās kosmētikas pamats.
Sastāvā atrodama Chondrus Crispus aļģe, kura uz ādas izveido viendabīgu, blīvu kārtiņu, kas mitrina, aizsargā un atjauno ādu; Jūras augu eksopolisaharīds, kurš veicina ādas atjaunošanos, samazina ādas jutīgumu un mitrina; Gorse - aizsargā ādu no vides piesārņojuma, detoksificē.
Cena: EUR 24,35
Vērtējums: 8/10

Algotherm produktu klāstā pieejami vairāki produkti ķermeņa ādas kopšanai - gan dušas želejas, gan krēmi, gēli un eļļas. Es pastāstīšu par roku krēmu. Tam ir patīkama un viegla tekstūra, kā arī maigs, nedaudz saldens aromāts. Krēms lieliski rūpējas par roku ādu, bet tajā pašā laikā ātri iesūcas, kas man ir viens no svarīgākajiem aspektiem roku krēma izvēlē. Ja krēmu lietoju pirms gulētiešanas, tas var būt arī ļoti trekns, bet dienas gaitā lietotajiem roku krēmiem jābūt efektīviem, tomēr nemanāmiem. Reizēm roku krēmi mēdz būt pārāk viegli, kamdēļ nesniedz nekādu mitrinājumu roku ādai, bet šajā produktā atrasts pareizais balanss - tas kopj ādu, bet nav "smags".
Sastāvā atrodama Chlorella Vulgaris aļģe, kurai piemīt preventīva iedarbība pret šūnu novecošanos, uzlabo šūnu atjaunošanos, aizsargā, tonizē un izlīdzina ādu; Pīpenes ekstrakts, kurš baltina, aisargā un baro, kā arī Šī sviests, kurš aizsargā, atjauno, mazina tūsku un iekaisumu.
Cena: EUR 8,70
Vērtējums: 9/10

Produktus var iegādāties Euroaptiekās; Salonline centrā; internetaptieka.lv

Paldies zīmola pārstāvjiem par piešķirtajiem produktiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru