pirmdiena, 2014. gada 9. jūnijs

LUMENE, Natural Code Matt Powder, 12 Fudge

Nav nemaz tik viegli atrast pūderi, kura sastāvā nebūtu talks, ja neskaita minerālos pūderus. Es savukārt gribēju iegādāties pūderi, kuru izmantot meikapa nostiprināšanai un sejas ādas matēšanai. Ir doma kaut kad izmeģināt arī minerālo kosmētiku, bet tas laiks vēl nav pienācis :)
Natural Code pūderis nesatur talku un parabēnus. Sastāvā atrodams ceļmallapu ekstrakts, kuram piemīt antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības.
Talku šajā pūderī aizstāj rīsu ciete. 
Veikalos pieejami pieci šī pūdera toņi - 10, 11, 12, 13, 14. Izvēlējos divpadsmito numuru, jo desmitais likās gandrīz balts, bet vienpadsmitais pārāk rozīgs. Divpadsmitais ir bišku par tumšu, vismaz no skata, bet izlīdzinot kļūst praktiski nemanāms.
Salīdzinot ar talku saturošajiem pūderiem, šis pēc savas tekstūras ir krietni birstošāks un vairāk putekļojas. Tikko uzklājot pūderi uz sejas tas šķiet ļoti redzams - kā miltu kārta, bet tiklīdz to sāk izlīdzināt, tas pazūd. Sejas āda izskatās matēta, bet ne plakana un pūderis vairs nav redzams. Pūderim nepiemīt maskējošas īpašības, tas tikai nedaudz izlīdzina sejas toni
Matējošais efekts uz manas sejas ādas saglabājas līdz pusdienas laikam. Līdz ar to pūderi izmanoju divas reizes dienā - no rīta un pēcpusdienā. Uzslāņojot pūderi otro reizi, tas joprojām paliek nemanāms.
Iegādājoties šo pūderi apzinājos, ka tas ir "šāviens tumsā", jo atsauksmes ir visai pretrunīgas, tomēr es paliku ļoti apmierināta :)
Iepakojums ir visai lakonisks - komplektā nāk spilventiņš pūdera uzklāšanai, kurš ir visai bezjēdzīgs - es parasti izmantoju otu. Iepakojumā nav atrodams spogulis, bet arī tas mani netraucē, jo esot ceļā uz kautkurieni nemēdzu pūderēties.

Kur nopirkt?
Drogas veikalos
Cena:
EUR 6.87 (cena ar atlaidi)
Vērtējums:
8/10

8 komentāri:

  1. Arī man ir 12 nr., vispār man arī tīri labi patīk šis pūderis, tiesa gan tas jau ir sasists, tikai no viena kritiena, tas būs pa galam, jo ir pārāk maigs un trausls, līdzi vairs nepaņemt, bet ja taisos mājās lietoju tikai šo :)

    AtbildētDzēst
  2. Liels paldies, ka pastāstīji par šo produktu, jo man tieši vajag kādu alternatīvu Innisfree pūderim, kas nesatur parabēnus un talku!

    AtbildētDzēst
  3. Interesants pūderis. Jāsaka, ka prieks, ka šoreiz man nebūs aktuāli, vai nu nav vēl īstais karstums vai arī āda ir sausāka! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es arī iztieku bez pūdera.. un pat bez tonālā. Dior Pore minimizer dara brūnumus. :)

      Dzēst
  4. Šobrīd, kad lietoju tikai Rimmel Stay Matte Liquid Mousse tonālo krēmu, arī iztieku bez pūdera, jo tas labi viens pats pat bez bāzes pamatā tur visu grimu vietā, bet kādreiz, jā, pūderi bija mans must have, bet vienīgais pūderis, ko vēl līdz šim esmu ļoti atzinīgi vērtējusi ir tikai Artdeco Mineral Powder Foundation birstošais pūderis, kas arī ir uz minerālu bāze un nesatur talku :) To es iesaku tauikainas/kombinētas ādas īpašniecēm vienmēr, jo manai ādai un visiem, kas pamēģina, tas dara brīnumus :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, to pūderi skatījos, bet nekādi nevarēju tikt skaidrībā par toņiem, vismaz veikala apgaismojumā visi izskatījās par tumšu.

      Dzēst