ceturtdiena, 2014. gada 26. jūnijs

BIODERMA, Photoderm MAX SPF 50+/UVA 24 Mineral compact (light), 10 g

Ļoti augsta 100% minerāla aizsardzība pret sauli: ja ir ādas alerģija pret ķīmiskajiem filtriem un smaržvielām; ja āda nepanes nekādu pakļaušanu saules iedarbībai; ja āda ir novājināta un jutīga pret UV staru iedarbību (pēc dermatoloģiskām procedūrām).
Photoderm MAX maksimālā anti-UVB efektivitāte un nepārspējamā anti-UVA iedarbība aizsargā pret saules apdegumu un novērš saules nepanesamības reakcijas.
Bioderma inovācija: minerālā kompaktpūdera maigā, viegli uzklājamā tekstūra izlīdzina sejas ādas toni un rada patīkamu pūdera slāni ar nekavējošu veselīga mirdzuma efektu. 
Nesatur smaržvielas un konservantus. Neveicina ādas poru aizsprostošanos.

Pirms produkta apraksta gribētu īsumā pastāstīt kāpēc vispār aizdomājos par minerālu aizsargfiltru lietošanu. 
Gada sākumā piedzīvoju diezgan smagu alerģisku reakciju, kura bija skārusi manu sejas ādu. Ja konkrēti, tad zoda un deguna apvidu. Diagnoze bija periorālais dermatīts. Protams, apmeklēju dermatologu, lietoju dažnedažādas ziedes, smēres un kodīgus šķidrumus, kuri nedeva nekādu rezultātu. Savas nezināšanas pēc piekritu lietot hormonālo ziedi, kura, protams, deva tūlītējus rezultātus, tomēr pēc kursa pārtraukšanas visas nebūšanas atgriezās ar uzviju. 
Nolēmu izstudēt visu internetā atrodamo informāciju. Ļoti daudziem bija palīdzējis ābolu etiķis, izlēmu pamēģināt arī es. Viņš palīdzēja, tomēr problēma pilnībā atrisināta netika. Tad  kaut kur izlasīju, ka pie vainas varētu būt arī ķīmiskie aizsargfiltri. Nolēmu uz kādu laiku atteikties no aizsargfiltru lietošanas, tomēr līdz galam neticēju, ka tam varētu būt kāda saistība ar manu dermatītu. Tiklīdz pārtraucu lietot ķīmiskos aizsargfiltrus, situācija uzlabojās pāris dienu laikā,  bet divu nedēļu laikā viss izzuda kā nebijis un kopš tā laika vairs nav atgriezies. Tā visa ņemšanās bija ilga un nepatīkama, tomēr man prieks, ka noskaidroju problēmas cēloni.
Lūk, tāds tas stāsts, bet tagad par pašu produktu :)

Šis ir krēmveida saules aizsarglīdzklis, kurš iepakots pūdernīcā. Man tiešām prieks par iepakojuma kvalitāti, jo nesāju to līdzi katru dienu jau vairākus mēnešus, bet iepakojums joprojām izskatās kā jauns. 
Pūdernīcai ir divi nodalījumi - viens sūklītim krēma uzklāšanai, bet otrs - pašam produktam. Sākumā pieļāvu klūdu, jo uzklāšanai izmantoju klāt pievienoto sūklīti, tomēr tādā veidā produkta patēriņš ir nežēlīgs. Šobrīd par ērtāko un ekonomiskāko variantu esmu atzinusi produkta uzklāšanu ar pirkstiem.
Iepakojumā krēms izskatās diezgan tumšs, tomēr izlīdzinot tas diezgan labi saplūst ar ādas toni. Tekstūra krēmam ir ļoti patīkama, viegli uzklājama. Es gan pa virsu lieku arī nelielu daudzumu tonālā krēma, jo krēms neko nenomaskē, tikai pavisam nedaudz izlīdzina ādas toni. Aizsardzību no saules tas nodrošina ļoti labi. Nav izraisījis nekādas alerģiskas reakcijas, kā arī solīts produkta aprakstā :)

Kur nopirkt?
aptiekās
Cena:
aptuveni EUR 20
Vērtējums:
8/10

6 komentāri:

  1. Paldies par rakstu. Es nekad sejai neesmu lietojusi spf aizsargkrēmus, tikai tik cik tonālajā krēmā vai dienas krēmā ir. Droši vien jāsāk par to vairāk aizdomāties. :) Bet vasarā gribas brūnu sejiņu un tas brūnums tik ātri nomazgājas. Vai ar šo aizsargpūderi var nosauļoties?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es bez saules aizsargkrēma nevaru, jo sejas āda ļoti ātri apdeg un paliek sarkana. Lietojot šo aizsargkrēmu neesmu iedegusi, bet pirms viņa, kad iztiku tikai ar tonālajā līdzeklī esošo, neliels iedegums parādījās :)

      Dzēst
  2. Ago, nja nepatīkama pieredze :( Man ķīmiskie arī k.kā nepatīk, tā doma, ka manā āda k.kās sadalās uz ne līdz galam izpētītiem blakus produktiem.. fuj .. :) Interesanti vai šīs pūderis ar k.ko atšķīrās no tā kas bija baltā iepakojumā?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es aptiekā pačamdīju abus :) Baltajā iepakojumā bija tumšākais tonis, bet pēc tekstūras viņš bija tāds pats.

      Dzēst
  3. aa skaidrs, jā tonis bija tumšs, paskatīšos šo variantu :)

    AtbildētDzēst