sestdiena, 2014. gada 22. marts

Mēneša favorīti 1

Mēneša favorītu rubrika man pagaidām sveša, tomēr ir vēlme ieviest to arī savā blogā. Nezinu, vai favorīti tiks publicēti katru mēnesi, jo tas atkarīgs no tā, vai viņi ir pietiekamā daudzumā, lai par to rakstītu. Tad jau redzēs :)
Šajā rubrikā plānoju rakstīt ne tikai par kosmētiku, bet arī par ēdamlietām, tējām, varbūt arī grāmatām. Šobrīd par to īpaši galvu nelauzu - ja būs kas stāstāms, stāstīšu :)

Martā savākušies diezgan daudz produktu, kuri man patīk un kurus lietoju ar prieku, tādēļ tas bija papildus stimuls uzrakstīt par viņiem, jo ne vienmēr par katru atsevišķi top pilnvērtīga atsauksme.

L'Oreal Paris jaunais Blur krēms man ļoti iepatikās. Jāsaka, ka līdz šim man nav bijusi neviena kosmētikas bāze, tādēļ nav ar ko salīdzināt, tomēr Blur ir ļoti labs - mans Bourjois Healthy Mix tonālais krēms uz šīs bāzes klājas kā "pasaka" :) 
Baiba no Skaistumlapas raksta tik labas atsauksmes par Clinique produkciju, ka es arī beidzot nolēmu kaut ko iegādāties. Nopirku Mild Clarifying Lotion, kas ir maigs toniks, kurš atslāņo ādas atmirušās šūnas un ir izstrādāts tieši jutīgai ādai. Lielisks produkts, par kuru notiekti taps pilnvērtīga atsauksme.
Biodermas krēms sausai, jutīgai sejas ādai Atoderm Nutritive bija un ir lielisks palīgs, ja āda ir sausa, vai lobās.
Thalgo eksfoliējošais krēms Softness Exfoliator ir pilnīgi negaidīti iekļuvis mīluļu sarakstā, jo pati, visticamāk, viņu nebūtu pirkusi, bet tas nāca dāvanā pērkot attīrošo pieniņu un toniku. Sejas skrubjus es nelietoju, jo lielākoties manai jutīgajai ādai tie ir pārāk traumējoši, tomēr šis ir ļoti maigs, krēmīgs un āda pēc viņa lietošanas ir ļoti gluda. Lietoju ne biežāk kā vienu reizi nedēļā.
Kokosriekstu eļļa ir viena no tām eļļām, kuras manai ādai ļoti patīk. Lietoju gan sejai, piemēram, kosmētikas noņemšanai, gan ķermenim, gan gatavošanai. Šī ir ļoti aromātiska, bioloģiskajā lauksaimniecībā ražota kokosriekstu eļļa (nopērkama Biotēkas veikalos).
The Body Shop tējas koka eļļa lieti noderējusi cīņai ar pumpām.
Ļoti laba ir arī Dr. Hauschka Med zobu pasta, kas nesatur mentolu, fluoru, tenzīdus un alkoholu. Labi attīra un nodrošina patiešām ilgstošu svaiguma sajūtu.
Nuxe Long-Lasting Deodorant - labs dezodorants ar dabīgajiem alauna un sudraba pūderiem. 

Visiem, kas tāpat kā es ir "saķēruši" pavasara saaukstēšanos iesaku vērsties pēc palīdzības pie meža veltēm :)
Bērnībā nekas mani nevarēja piespiest dzert Islandes ķērpju (tautā saukts par briežu sūnu) tēju, jo tā likās rūgta un negaršīga. Bet, tagad ķērpji ir pirmais ko dzeru, ja ir saaukstēšanās ar klepu un tagad garša man patīk, jo tā atgādina mežu :) Islandes ķērpis ir viens no spēcīgākajiem dabas antibiotiķiem  - tam ir spēcīgi izteikta antimikrobu darbība. Nav obligāti jāpērk, jo atrodams Latvijas mežos :)
Dzērvenes tagad arī patērēju lielos daudzumos, jo tās ir ne tikai ļoooti garšīgas, bet arī veselīgas. Lielākoties tās pati salasu purvā, bet pagājušajā gadā diemžēl nesanāca, tādēļ šogad pēc dzērvenēm dodos uz tirgu, kur tomēr var atrast purvos lasītās, nevis lielās švammīgās, kādas atrodamas lielveikalos. Vislabāk garšo svaigi sablenderētas ar nelielu daudzumu cukura.

13 comments:

  1. Es ar saaukstēšanos ar klepu esmu noķērusi, paturēju lielos daudzumos pašlasītās tējas un tēta lasītās dzērvenes, kaut gan švammīgās, kā saki, man ar garšo. Lai drīzā atveseļošanās un nākotnē daudz mēneša favorītrakstu!

    AtbildētDzēst
  2. Mani arī ir noķērusi pamatīga saaukstēšanās, tāpēc gribēju zināt kur to ķērpi var iegādāties un kā izskatās iepakojumā? Neesmu mežu cilvēks :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jebkurā aptiekā nopērkama Islandes ķērpju tēja, visbiežāk esmu redzējusi Rūķīšu tēju sortimentā. Izskatās šādi: http://www.pilsaptieka.lv/lv/products/RUKISU_teja_Islandes_kerpja_25g
      Veseļojies :)

      Dzēst
  3. Man ļoti garšo viss skābais, dzērvenes ēdu saujām tāpat vien, arī smiltsērkšķi dikti garšo, apvienojumā ar ingvera tējām tas man ir pats labākais aizsargs pret saaukstēšanos. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, smiltsērkšķi ir ļoti garšīgi, it īpaši sulas veidā :) Ingvera tēja ir tāds riktīgs spēka dzēriens, man garšo ar medu :)

      Dzēst
  4. Jā, kokosriekstu eļļa dikti laba. Man patīk, ka to ieliekot matos, pat pēc matu mazgāšanas mati vēl smaržo pēc kokosriekstiem :)

    AtbildētDzēst
  5. Body Shop eļļiņas vietā es Tev varu ieteikt Australian Body Care tējas koka eļļu, kurā ir praktiski tīrs ēteriskās eļļas koncentrāts atšķirībā no Body Shop eļļas(aptiekā ap 7 EUR), iedarbības ziņā ļoti līdzīgs efekts, tikai manuprāt vēl ātrāks (ja konkrēti cīņai ar pumpām), un vēl es agrāk uzpilināju pāris pilītes uz samitrinātas vates plāksnītes un tīriju seju, ļoti labi balancē ādu. ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tad jau vēl "tīrāka"opcija būtu Florame organic tējaskoka eļļa, kas Biotēkā maksā 10.55 Eur.

      Dzēst
  6. Drīkst uzzināt cik apmēram maksā L'Oreal Blur krēms? Ļoti piesaistīja un gribētu pati izmēģināt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Blur krēms veikalos būs pieejams no aprīļa un cena tam 11.29 EUR :)

      Dzēst