piektdiena, 2012. gada 20. jūlijs

L'Oreal Color Riche nail polish Femme Fatale un pusmēness formas manikīrs


Pastāstīšu mazliet par vēl vienu no jaunajām L'Oreal nagu lakām - sarkano Femme Fatale. Kauns atzīties, bet šī ir mana pirmā sarkanā nagu laka - līdz šim ne reizi neesmu krāsojusi koši sarkanus nagus. Droši vien arī tagad šī nebūs "vispopulārākā", bet vismaz man būs viena sarkanā (visādam gadījumam).
Nopirku to tikai tādēļ, ka ļoti gribēju uztaisīt pusmēness formas manikīru, un tas, manuprāt, vislabāk izskatās tieši sarkanā krāsā. 
Nedaudz par to, kādēļ man vispār ko tādu ievajadzējās un kas tas par zvēru vispār ir.

Pusmēness formas manikīrs bija ļoti populārs 1920-tajos, 1930-tajos un 1940-tajos. Līdz trīsdesmito gadu vidum (beigām) bija populāri neaizkrāsot ne tikai naga mēnestiņu, bet arī naga augšpusi, bet trīsdesmito gadu beigās kļuva populāri neaizkrāsot tikai naga mēnestiņu. Šāda tipa manikīrs savu uzvaras gājienu turpināja arī četrdesmitajos, tādēļ tieši tāds mūsdienās tiek asociēts ar pusmēness formas manikīru. 
Iemesls šādā veidā lakot nagus esot bijis gaužām prakstisks: tā kā tolaik nagu lakas uzklāšanas process esot bijis krietni laikietilpīgāks, un žūšanas process daudz ilgāks, sievietes bija ieinteresētas manikīru saglabāt pēc iespējas ilgāk. Neuzklājot laku uz mēnestiņa, naga ataugšanas process vairs nebija tik uzkrītošs, un nagu laka nebija jāatjauno nedēļām ilgi.

Mūsdienās savukārt pusmēness formas manikīra atdzimšanu noteikti veicinājusi ne viena cita kā Dita fon Tīsa - paldies viņai par to. Man patiešām šķiet, ka šāds manikīrs ir ļoti skaists un izteiksmīgs. Protams, mūsdienās variācijas par pusmēness formas manikīru ir neskaitāmas - dažas ļoti glītas, dažas ne tik, tomēr man vislabāk patīk klasiskais variants.

Tagad par pašu nagu laku... 
Nekā daudz jau nav ko teikt. Daudzi jau noteikti zina šo laku galveno mīnusu - tās nav sevisķi noturīgas. Man uz īkšķa laka nolupa jau pirmās dienas vakarā, neskatoties uz to, ka biju uzklājusi gan pamatkārtu, gan super strong virskārtu. 
Tomēr ir arī daudz plusu - skaisti toņi, ērta uzklāšana, ātra žūšana. Man pilnībā pietiek ar vienu lakas kārtu, lai tā izkatītos "pieklājīgi". Jāsaka, ka French Riviera turējās nedaudz ilgāk - divas dienas.

Kur nopirkt?
universālveikalā Stockmann, Drogās, Kolonnās u.c.
Cena:
LVL 2,85 (cena ar atlaidi)
Vērtējums:
7/10

16 comments:

  1. Manikīrs tik akurāts! Tu izmantoji uzlīmes, lai taisnāka līnija būtu?
    Šādu brīnumu mēģināju, bet atceros, ka pat ar visām uzlīmēm iznāca diezgan šķībi un mana nagu forma īpaši neatbilst šim dizainam.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Jā, izmantoju apaļas uzlīmes (pat nezinu no kurienes man tādas, bet pirktas kaut kādā kancelejas preču veikalā).

      Dzēst
  2. Pusmēness manikīrs izskatās ļoti interesants. Būs man arī jāpamēģina. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. jā, noteikti vērts pamēģināt - var taisīt ar divām krāsām :)

      Dzēst
  3. Ļoti skaists manikīrs!
    Man gan nekad nav īsti labi padevusies tā uzlīmju būšana, vai nu līme izsmērējas, vai kas cits noiet greizi :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Man arī otrai rokai bija daži fēleri (to jau es nefotografēju:). Es centos viņas tā ļoti labi piespiest un nost ņēmu tikai tad, kad nagu laka jau bija nožuvusi.

      Dzēst
  4. Nekad pusmēnes manikīru neesmu mēģinājusi, bet vienmēr ir gribējies pamēģināt. Šie te izskatās ļoti eleganti, man patīk! :)

    AtbildētDzēst
  5. Tev ļoti piestāv sarkanā krāsa manikīrā, un izpildījums arī tāds oriģināli/gaumīgs, skaisti :)

    AtbildētDzēst
  6. aaaa- cik skaisti! šodien pat pamēģināšu šo. Liels paldies par iedvesmu!

    AtbildētDzēst
  7. Superīga atkāpe ar retro bildi! Kā var uzzīmēt skaistu pusmēnesi? Būs brīvajā laikā jāpamēģina, bet kā par spīti, tagad nebūs brīvā laika!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es izmantoju tādas apaļas uzlīmes, kuras kaut kad biju nopirkusi kancelejas preču veikalā, jo franču manikīram paredzētās man nebija. Tad vienkārši krāsoju pāri laku, bet centos tā maksimāli plāni, lai neizveidojas grubuļi - nezinu, kā savādāk pateikt. Visu kas bija lieks notīrīju ar smailo vates kociņu, kurš samērcēts lakas noņēmējā :)

      Dzēst