otrdiena, 2012. gada 20. marts

LA CHINATA, Lips and Nose Repair Balm

              Foto: Elīna Sparāne

Ko saka ražotājs:
Lūpu balzāms acumirklī mitrina, mīkstina un pasargā ādu. Lanolīns, kokosriekstu eļļa, olīveļļa mitrina ādu un izveido uz tās barjeru, kura palīdz novērst tādu nelabvēlīgu apstākļu kā aukstums, sauss gaiss negatīvo ietekmi. Šis balzāms piemērots ne tikai lūpām, bet arī degunam. Pirms lietošanas balzāmu ieteicams rokās sasildīt. 
Piemērots visiem ādas tipiem, arī jutīgai ādai.

                     Foto: Elīna Sparāne

Ko saku es:
Fabrika La Chinata ir pazīstama galvenokārt kā olīveļļas ražotājs, bet kā izrādās tā ražo arī citas garšīgas lietas, piemēram, dažādas pastētes, etiķus, marmelādes u.c. Bez visa iepriekš minētā La Chinata ražo arī kosmētiku uz olīveļļas bāzes. Kosmētikas klāstā ietilpst dažādi dušas līdzekļi (ziepes, dušas želejas, šampūni u.c.), kā arī sejas un roku kopšanas produkti. Godīgi sakot, par to visu man nebija ne jausmas, zināju tikai La Chinata olīveļļu, jo diezgan bieži to esmu pirkusi.
Vienu dienu biju ieklīdusi tirdzniecības centrā "Galleria Riga" un ejot garām Don Gastronom veikaliņam pamanīju dažādu kosmētikas līdzekļu iepakojumus. Protams, es gāju iekšā, jo nekad tādus nebiju redzējusi un gribēju zināt kas tie tādi ir. Pārdevēja pastāstīja nedaudz par katru produktu (pie mums diemžēl nav pieejams viss La Chinata kosmētikas produktu klāsts) un es nolēmu, ka kaut ko nelielu es izmēģināšu. Ja kaut kas neliels, tad priekš manis tas parasti ir lūpu balzāms. Lūpu balzāmi tur pieejami trijos veidolos (izskrūvējamā tūbiņā, izspiežamā tūbiņā un atskrūvējamā burciņā) - es izvēlējos to kurš burciņā, jo man patīk mazas burciņas.
Burciņa šķiet ir no alumīnija - ļoti ērti atskrūvējama. Balzāms ir tāda puscaurspīdīga ziede, kura smaržo pēc cepumiem. Balzāma sastāvā ir mentols un tādēļ kādu brīdi pēc uzklāšanas jūtama svaiguma sajūta. Man vispār nepatīk piparmētru, vai mentola lūpu balzāmi, jo bieži vien tā svaiguma sajūta ir pārāk aktīva - īpaši nepatīkami tas ir ziemā, bet šim balzāmam svaiguma efekts ir ļoti delikāts. 
Šis balzāms noteikti patiks tiem, kuriem nepatīk lipīgi, vai ļoti trekni lūpu kopšanas produkti, jo pēc tā uzklāšanas lūpas paliek diezgan matētas, katrā ziņā nav tāda izteikta spīduma, bet tajā pašā laikā lūpu āda jūtas ļoti komfortabli.
Varbūt kādam liksies dīvaini, bet lūpu balzāmus, kuri iepildīti burciņās es bieži vien lietoju arī kutikulas kopšanai, it īpaši tad, ja neesmu mājās, piemēram, darbā, vai transportā - ļoti ērti un diezgan iedarbīgi, jo lūpu balzāms ir līdzi gandrīz jebkurā situācijā - arī La Chinata nav izņēmums :)

Sastāvs:
Petrolatum, Lanolin, Cocos Nucifera Oil, Cera Alba, Cera Microcristallina, Olea Europea (Olive) Oil, Aroma, Menthol, Camphor, Salicic Acid

Kur nopirkt?
t/c Galleria Riga, veikalā "Don Gastronom", 1. stāvā
Cena:
2.95 LVL
Vērtējums:
8/10

1 komentārs:

  1. Nekā savāda, es eos lūpu balzāmu smēreju arī uz rocinām . gadās sejai ar, ja krēms aizmirsts :)

    AtbildētDzēst