trešdiena, 2015. gada 29. jūlijs

MISSHA, Dong Beak Oriental Shampoo & Rinse, 300 ml

Austrumu zālīšu komplekss intensīvi baro un mitrina matus, padarot tos gludus un veselus. Šampūns un kondicionieris ar kamēlijas eļļu ikdienas matu kopšanai.
Jau senajā Āzijā biezi un mirdzoši mati bija skaistuma etalons. Lai uzturētu matus veselus, jau izsenis tiek izmantota kamēlijas eļļa. Tā pilnībā atveseļo matus, atjaunojot to izjaukto struktūru pēc krāsošanas un ķīmiskiem ilgviļņiem. Eļļa aktīvi baro ādu un novērš matu izkrišanu, nepadarot tos smagus.
Šampūna un kondicioniera sastāvā ietilpst 13 austrumu zālīšu ekstrakti (lakrica, portulaks, sūrene, zirdzenes sakne, savvaļas ingvers, dadzis, austrumu tūja, Ķīnas ērkšķis, ginko, peonija, saflors, u.c.), kas atjauno bojātus matus, aizsargājot tos no negatīvas apkārtējo faktoru ietekmes.

Kad mēneša sākumā tapa raksts par šobrīd apritē esošajiem matu kopšanas produktiem, Dong Beak šampūns un kondicioniers bija nesen kā iegādāti. Visu jūlija mēnesi matu mazgāšanai lietoju tikai tos, tādēļ esmu gatava padalīties ar saviem iespaidiem. 

Kad iegādājos šos abus produktus, man nebija ne mazākā priekšstata par tiem - nebiju lasījusi nedz atsauksmes, nedz arī informācija uz iepakojumiem, kas ir skaidrā un gaišā korejiešu valodā, neviesa nekādu skaidrību. Paļāvos uz līdzšinējo pozitīvo pieredzi ar Missha produktiem. 
Uzreiz iepatikās tas, ka abiem produktiem ir vienāds tilpums, nevis liels šampūns, bet mazs kondicionieris, kas ir visai izplatīta parādība, tomēr bezgala kaitinoša. Pēdējā laikā esmu iecienījusi lietot šampūnu un kondicionieri no viena zīmola un vienas līnijas, kam kādreiz sevišķu uzmanību nepievērsu, tādēļ ir ļoti nepatīkami ja kondicionieris jau beidzies, bet šampūns vēl tikai pusē.

Abiem produktiem ir viegla ziedu smarža. Šampūns puto ļoti labi un man pilnīgi pietiek ar vienu mazgāšanas reizi. To es pieminu tāpēc, ka ar daudziem šampūniem man tomēr nepieciešamas divas, lai būtu sajūta, ka mati ir tīri, bet šajā gadījumā pietiek ar vienu. Pēc šampūna izskalošanas mati ir diezgan mīksti un nav savēlušies. 
Kondicionierim ir diezgan bieza, krēmīga konsistence. Smarža tāda pati kā šampūnam. Kā jau kondicionieris - tas mīkstina un pabaro matus. Lieku to arī pie matu saknēm, jo manus matus tas nenoslogo. 
Pēc šo abu produktu lietošanas matu nogludināšanai pirms ieveidošanas izmantoju vien pāris pilienus brokoļu sēklu eļļas un man ar to pilnīgi pietiek, jo mati ir diezgan gludi un paklausīgi. 
Kopumā varu teikt, ka Dong Beak šampūnam un kondicionierim ir diezgan izteikts nogludinošs un mīkstinošs efekts. Tie nesagādā nekādu diskomfortu - nesausina, nekairina galvas ādu un ir diezgan ekonomiski lietošanā. Man patīk :)

Kur nopirkt?
mimiko.lv
Cena:
katram produktam EUR 9,90
Vērtējums:
abiem produktiem 8/10

svētdiena, 2015. gada 19. jūlijs

LUMENE, Deep-Cleansing Peat Mask, 100 ml

Dziļi attīroša, krēmveida kūdras maska - absorbē tauku dziedzeru izdalījumus, savelk poras. Lietošana: lietot 1-2 reizes nedēļā. Uzklāt uz attīrītas sejas un kakla ādas, izvairoties no uzklāšanas uz jutīgās ādas acu apvidū. Maskas iedarbības laikā iespējamas kņudinošas sajūtas. Atstāt uz 10 minūtēm, pēc tam noskalot ar ūdeni. Piemērota normālai, taukaina tipa sejas ādai. Nesatur parabēnus, minerāleļļas, formaldehīdu donorus.

Kopš neesmu kādu laiku atkārtoti iegādājusies Clinique Mild Clarifying losjonu, pamanīju, ka poras (galvenokārt uz deguna) vairs neizskatās tik tīras kā gribētos. Kad losjonu lietoju regulāri, attīrošās maskas lietoju diezgan reti, jo vienkārši nebija tādas vajadzības. Lieki piebilst, ka plānoju atgriezties pie Clinique losjona :) Bet, kamēr tas nav noticis, iegādājos šo  Lumenes masku. 
Protams, mani piesaistīja kūdra maskas sastāvā, jo iepriekš nebiju manījusi maskas, vai kādus citus kosmētikas produktus ar šādu sastāvdaļu. 
Palasīju arī atsauksmes. Ja pareizi saprotu, šī ir maskas uzlabotā/atjaunotā versija, kurai ir nedaudz pamainīts sastāvs. Bet, nemācēšu salīdzināt, jo iepriekšējo versiju lietojusi neesmu. Pat nezinu, vai pie mums tā vispār bija nopērkama.
Maskai ir vidēji bieza, želejveidīga konsistence. Krāsa ir tumši zaļa, bet izkalstot tā kļūst brūngani sarkana. Pirmajā lietošanas reizē maska nedaudz kņudināja sejas ādu, bet otrajā reizē vairs nejutu šo efektu. Maska diezgan labi attīra sejas ādu, izlīdzina kopējo sejas toni, atsvaidzina. Ļoti nopriecājos, ka manu sejas ādu tā nekairina ne vismazākajā mērā.
Nožūstot maska nesacietē kā mālu maskas un nomazgāt to nesagādā nekādas grūtības. Saskarē ar ūdeni maska diezgan ātri izšķīst un ir viegli noskalojama. Tā arī nesausina ādu tik ļoti kā mālu maskas. Pēc maskas noskalošanas āda ir ļoti maiga, vienmērīga un izskatās daudz svaigāka un tīrāka kā pirms procedūras. Aromāts tiešām atgādina kūdru, cik nu es spēju šo smaržu atsaukt atmiņā pareizi, bet man tas nešķiet īpaši traucējošs, vai pārāk uzmācīgs, drīzāk dabisks un svaigs.

Kur nopirkt?
Drogas
Cena:
EUR 7,39
Vērtējums:
8/10

trešdiena, 2015. gada 15. jūlijs

Missha M Magic Cushion Tonālais līdzeklis, 21 Light Beige, 15 g

Klasiskais tonālais līdzeklis uz mīksta spilventiņa. Saglabā ādu svaigu un mitrinātu visā dienas garumā, regulē tauku dziedzeru darbību. Perfekti nomaskē ādas toņa un tekstūras nepilnības, nerada maskas efektu uz ādas. Ir ērti lietojams pateicoties cushion formātam - izmantojot sūkli un mīksto spilventiņu, kurš ir piesūcināts ar tonālo līdzekli, nodrošina ideāli gludu, dabīgu uzklāšanu uz ādas. Satur dabīgus mitrinošus ekstraktus, no bambusa un baobaba koka augļiem, kā arī gammamelisa ekstraktu ar nomierinošu iedarbību. Saglabā ādu starojošu visas dienas garumā, piemīt dabisks pusmitrs finišs. Aizsardzība: SPF50+PA+++

Jau sen gribēju izmēģināt kādu no spilventiņu tonālajiem krēmiem, kuri ir ļoti populāri Korejā, bet pamazām ienāk arī Eiropas tirgū. Visi jau noteikti ir dzirdējuši, vai pat arī izmēģinājuši Lancome spilventiņu. Tas man pagaidām tikai vēlmju sarakstā, tomēr Missha jau tiek cītīgi lietots.

Spilventiņš ir droši iepakots aiz daudzām "atslēgām", lai neizžūtu un saglabātos svaigs :) 

Sākotnēji ļoti skeptiski skatījos uz klāt pievienoto sūkli krēma uzklāšanai, tomēr praksē izrādījās, ka tas ir ideāls "instruments" :) Tas ir tik labs, ka plānoju to saglabāt un izmantot arī citu tonālo līdzekļu uzklāšanai, kamēr vien tas būs lietojams. Uzklāšanai paredzētā puse ir zilā krāsā. Man ir grūti to aprakstīt, bet materiāls ir mīksts, nedaudz gumijots un atsperīgs (tik patīkams uz tausti, ka gribās visu laiku aiztikt :)). Tas ļoti labi uzklāj un izlīdzina produktu - vislabāk ar viegli piespiedošām kustībām. Pēc lietošanas sūklis izskatās pilnīgi tīrs, jo tas neuzsūc sevī gandrīz neko. Nezinu, man šis "instruments" šķiet teju vai maģisks :)

Pats tonālais krēms ir viegls, uz ādas rada skaistu un nedaudz mitru finišu. Neskatoties uz vieglo konsistenci, tas ļoti labi maskē nepilnības. Tonis ideāli saplūst ar manu ādās krāsu. Sākotnēji raizējos par produkta noturību, tomēr bažām nebija nekāda pamata. Krēms turas visu dienu, es pat teiktu, ka labāk par daudziem citiem tonālajiem krēmiem, kurus esmu lietojusi. Es gan to vienmēr nostiprinu ar nelielu daudzumu pūdera, bet pavisam nedaudz, lai nepazustu skaistais ādu izgaismojošais efekts. Protams, milzīgs pluss ir augstā saules aizsardzība, kuru nodrošina šis produkts.

Kur nopirkt?
mimiko.lv
Cena:
EUR 19,50
Vērtējums:
10/10

otrdiena, 2015. gada 14. jūlijs

CLINIQUE All About Eyes, 15 ml

Mitrinošs želejveidīgs krēms, kas vienlaikus likvidē noguruma pazīmes, atsvaidzina ādu zem acīm un samazina tumšos lokus, tūsku zem acīm. Nodrošina ilgtermiņa efektu un pietiekami blīvu pārklājumu. Noslēpj tumšos lokus zem acīm. Sarežģītas sastāvdaļas darbojas maigi, bet efektīvi, samazinot tūsku zem acīm, uzlabo asinsriti.

Šodien gribu pastāstīt par lielisku acu krēmu, kurš ir mans uzticamais sabiedrotais šajā vasarā. Jāsaka, ka šo krēmu novērtēju ne uzreiz, jo pie manis tas nonāca ziemā. Tad priekšroka tika dota biezākām konsistencēm, kas vējos un salos bija daudz piemērotākas un vairāk pasargāja ādu ap acīm.
Arī šobrīd vakara ādas kopšanas rituāla ietvaros joprojām lietoju ko "treknāku", bet dienai šis ir lielisks variants.   
Krēmam ir viegla, želejveidīga konsistence. Tas nesatur smaržvielas, kas manā uztverē ir liels pluss. Krēms iesūcas momentāli, bet tajā pašā laikā izlīdzina ādas virsmu to perfekti sagatavojot dekoratīvās kosmētikas uzklāšanai. Tas, protams, satur silikonus, bet pēc uzklāšanas pavisam noteikti nav sajūtas, ka āda būtu pārklāta ar kaut kādu neelpojošu plēvi. 
Jebkurš manā arsenālā esošais konsīleris uz šī krēma klājas un turas ļoti labi. 
Pēc krēma uzklāšanas āda izskatās un arī jūtās svaigāka, bet es nevaru piekrist ražotāja apgalvojumam, ka tas jelkādā mērā maskētu tumšos lokus. Jā, tas atsvaidzina skatienu, bet konsīleri lietoju vienalga.
Noteikti iesaku izmēģināt šo krēmu tiem, kam patīk vieglas, atsvaidzinošas tekstūras, kā arī nepieciešama laba mitrināšanai ādai ap acīm. Kad ārā ir īpaši karsts, iesaku krēmu turēt ledusskapī, jo tad no rītiem to uzklāt ir īpaši patīkami :)

Kur nopirkt?
Douglas, Stockmann, Kristiana
Cena:
EUR 42,95
Vērtējums:
9/10

piektdiena, 2015. gada 10. jūlijs

VICHY, One Step Cleanser for sensitive skin, 200 ml

3 in 1 krēmveida attīrošs līdzeklis jutīgai ādai. 1. Attīrošs pieniņš. 2. Toniks. 3. Acu dekoratīvās kosmētikas noņemšanas losjons. Ļoti svaiga tekstūra. Bagātināts ar detoksikējošu Captelae. Attīra ādu no netīrumiem, make-up (seja un acis) un piesārņojuma. Āda ir svaiga, atjaunota, nav taukaina vai lipīga. Uzklājiet ar vates tamponu ar apļveida kustībām no zoda uz pieri. Neaizmirstiet par kaklu. Nav nepieciešams berzēt, skalot ar ūdeni. Bez parabēniem. Hipoalerģisks. Satur ādu nomierinošo, dziedinošo un atjaunojošo Vichy termālo SPA ūdeni. Pārbaudīts uz jutīgas ādas un acīm dermatologa un oftalmologa uzraudzībā. Piemērots kontaktlēcu lietotājiem.

Jāsaka, ka man patīk izmēģināt dažādus sejas attīrošos līdzekļus un pat ja kāds no tiem kļūst par īstu mīluli, vienalga ar laiku paliek garlaicīgi lietot vienu un to pašu. 
Vichy Purete Thermale produktu līnijā šobrīd daudz un dažādu jaunumu, tādēļ nolēmu izvēlēties kaut ko no tās. Gribēju iegādāties vieglas tekstūras līdzekli un mana izvēle krita tieši uz šo.
Līdzeklim ir viegla, pieniņam līdzīga tekstūra. Smarža ir atsvaidzinoša, bet, kā jau Vichy produktiem kopumā, tā nav uzbāzīga vai pārāk aktīva. Kosmētiku pieniņš notīra diezgan labi, arī no acīm (kaut arī, šim nolūkam man labāk tīk micelārais ūdens). 
Produkts ir ļoti plastisks, tādēļ, ja ir tāda vēlēšanās, sejas masāžu var veikt diezgan ilgu laiku, kas, protams, ir patīkami un relaksējoši.
Bet, vilšanos man sagādāja tas, ka ar ūdeni šo līdzekli no sejas ādas noskalot nav iespējams. Ja esat pazīstamas ar Nivea dušas kondicionieriem, tad sajūtas pēc šī līdzekļa lietošanas ir ļoti līdzīgas - āda tiek pārklāta ar tādu kā plēvīti, kuru vienkārši ar ūdeni noskalot nevar, kas uz ķermeņa ādas man neliekas traucējoši, tomēr uz sejas gan. Pieļauju, ka šis efekts ir paredzēts kā tonizējošs. Izmantojot karstā ūdenī samitrinātu kokvilnas dvielīti, visu izdodas notīrīt, bet dažreiz man patīk seju noskalot vienkārši tāpat, bez kādiem papildrīkiem. 
Šo iepakojumu noteikti izlietošu, tomēr atkārtots pirkums tas nebūs gan.

Kur nopirkt?
aptiekās
Cena:
EUR 14,90
Vērtējums:
5/10

svētdiena, 2015. gada 5. jūlijs

Matu kopšanas un veidošanas produkti, kurus lietoju šobrīd

Nolēmu izveidot šādu apkopojumu par matu kopšanas un veidošanas līdzekļiem, kurus lietoju dotajā brīdī. Par dažiem ir jau tapušas atsauksmes, bet daži ir jaunpienācēji.

ŠAMPŪNI UN KONDICIONIERI
MISSHA Dong Beak Oriental Shampoo & Rinse
Mana interese par Missha zīmolu tikai pieaug, jo visi līdz šim izmēģinātie produkti ir atstājuši ļoti pozitīvu iespaidu, tādēļ ir vēlme izmēģināt produktus no dažādiem segmentiem. Dong Beak produktu sastāvā ietilpst 13 austrumu zālīšu ekstrakti, kas palīdz atjaunot bojātus matus, kā arī aizsargā tos. Abi produkti satur kamēlijas eļļu, kas atveseļo, atjauno un novērš matu izkrišanu.
Šos abus lietoju salīdzinoši neilgu laiku, tādēļ vēl neesmu līdz galam noformulējusi savu viedokli, bet plašāka atsauksme noteikti sekos.

PUREOLOGY Pure Volume shampoo & conditioner
Šos abus produktus lietoju jau diezgan sen. Tie nav vēl beigušies tikai tāpēc, ka lietoju tos aptuveni pāris reizes mēnesī, jo manus matus kuplinošie šampūni tomēr sausina, bet, neskatoties uz to, efekts man ļoti patīk, jo mati tiešām ir daudz kuplāki un apjomīgāki. Arī sastāva ziņā Pureology produkti nevar nepriecēt (atsauksme).

DOVE Damage Solutions Colour Care shampoo & conditioner
Kad beidzās Oxygen Moisture produkti, vietā nāca šie. Jāsaka, ka Damage Solutions līnijas produkti man patīk vairāk. Maska no šīs sērijas, kura jau beigusies, bija ļooti laba un mani mati par to pavisam noteikti bija sajūsmā. Šampūns un kondicionieris man arī patīk, bet šķiet, ka ar visiem Dove matu mazgāšanas līdzekļiem mani mati saglabājas tīri vien pāris dienas, kas ir arī vienīgais to mīnuss manā gadījumā.

MASKAS, EĻĻAS UN TONIKS
AUSSIE 3 Minute Miracle Colour deep treatment
Protams, nevarēju jau nenopirkt kaut ko no pasaulē izslavētajiem Aussie, kuri nule parādījušies arī Drogas veikalos. Izvēlējos triju minūšu brīnumdari krāsotiem matiem un pāris reizes to jau esmu lietojusi. Lietoju viņu kondicioniera vietā, kā arī norādīts produkta aprakstā. Maska ir izteikti mīkstinoša, nogludinoša un barojoša. Aromāts ir tāds nedaudz vecmodīgs, bet diezgan patīkams. Es pagaidām vēl nezinu vai man patīk šī maska, jo mati šķiet tādi kā pārklāti ar kaut ko pēc šī līdzekļa lietošanas. Jāpalieto ilgāku laiku un tad jau redzēs.

KOKOSRIEKSTU EĻĻA
Šis produkts ir ilgdzīvotājs manā kosmētikas līdzekļu plauktā. Kad beidzas, pērku nākamo. Lietoju gan matiem, gan ķermenim, gan reizēm arī sejas ādas attīrīšanai. Ja visu dienu paredzēts būt mājās, tad nereti eļļu ieklāju matos, iemasēju galvas ādā un tā staigāju līdz vakaram. Mati pēc kokosriekstu eļļas ir spīdīgi un mīksti. Ja ir kādas problēmas ar galvas ādu, tad šī eļļa arī ir labs palīgs situācijas uzlabošanā.

SATINIQUE Scalp Tonic for scalp health (atsauksme)
Šo toniku arīdzan lietoju jau diezgan ilgu laiku. Ne katru reizi pēc matu mazgāšanas, bet ja parādās kādas problēmas vai galvas ādas diskomforts, vai jūtu, ka mati izkrīt lielākos apjomos kā parasti. Tas diezgan labi palīdz. 

BROKOĻU SĒKLU EĻĻA
Ne velti šo eļļu dēvē par dabīgo silikonu - tā ir viegla, ļoti ātri iesūcas, tādēļ der pat kombinētas un taukainas ādas kopšanai. Es to iegādājos galvenokārt kā matu kopšanas līdzekli. Biju pārsteigta, ka eļļa tiešām ir super viegla. Smarža nav izteikta, tomēr tai piemīt tāds viegls dārzeņu aromāts. Līdz šim to esmu lietojusi seruma vietā - kā nogludinošu līdzekli pēc matu ieveidošanas. Protams, to vajag ļoti maz - es parasti lietoju maksimums divus pilienus. Man patīk, jo matus tā tiešām nogludina, padara spīdīgākus, bet kas pats galvenais - nesatauko, bet jāuzmanās neieklāt par daudz.

MATU VEIDOŠANAS LĪDZEKĻI
DOVE Oxygen Moisture root lift spray
Par šo līdzekli savu sajūsmu esmu izteiktusi jau vairākas reizes (atsauksme) - joprojām lietoju un joprojām patīk.

DOVE Hair BB Cream (atsauksme)

L'OREAL PARIS Elnett Satin Hairspray
Ļoti laba matu laka, kas notur sakārtojumu, bet neiestīvina matus un izskatās nemanāma. 

MARGARITA Strong Hold Hair Mousse (atsauksme)
Putas es lietoju kā extra soli, ja ir svarīgi, lai matu sakārtojums tiešām noturētos visu dienu. Tad tiek liktas lietā gan putas, gan lakas. Ikdienā man nepatīk lietot tik daudzus produktus, bet reizēm tā ir nepieciešamība.

SATINIQUE Texturing Matte Wax (atsauksme)
Šis ir ļoti labs produkts, ja gribās piešķirt matiem vairāk tekstūras un tādu nedaudz nekārtīgu izskatu. Jāpiebilst, ka lietojas tas ļoti ekonomiski.

JOHN FRIEDA Frizz Ease Moisture Barrier Intense Hold Hairspray
Nolēmu, ka jāizmēģina arī kāda cita matu laka bez Elnett. Esmu ļoti patīkami pārsteiga, jo laka man patīk. Tiesa, tā padara matus nedaudz cietākus nekā Elnett, bet sakārtojumu notur ilgāku laiku.

BATISTE Dry Shampoo
Esmu mēģinājusi dažādu zīmolu sausos šapūnus, bet Batiste tiešām ir labākais. Tas atsvaidzina matus neatstājot tajos baltas "pēdas", nekairina galvas ādu, kas man bija problēma ar vairākiem citiem sausajiem šampūniem.