piektdiena, 2012. gada 29. jūnijs

CHANEL, Lumieres d'Artifices Holiday Collection, 2004

Man patīk lasīt rakstus par vecākām dekoratīvās kosmētikas kolekcijām, tādēļ vēlējos pati šad un tad uzrakstīt par kādu, kura piesaistījusi uzmanību, apbūrusi, vai kā citādi aizkustinājusi. 
Man šķiet, ka tas pat nav svarīgi, varam, vai nevaram mēs vairs iegādāties šos produktus, tomēr uzzināt un priecāties par tiem tik un tā var. Bieži esmu pieķērusi sevi pie domas, ka produkti no senākām kolekcijām mani aizkustina daudz vairāk, nekā svaigākie jaunumi. 
Par Lumieres D'Artifices uzzināju pavisam nejauši (galu galā, tajā laikā kad tā ieraudzīja dienas gaismu, mana interese par kosmētiku aprobežojās ar sejas krēmu, skropstu tušu un lūpu balzāmu). 
Šķirstīju vecu žurnāla "Avēnija" numuru un ieraudzīju kolekcijas fotogrāfiju un nelielu aprakstu pie tās.
Tur bija rakstīts:
Ziemassvētku dekoratīvās kosmētikas Lumieres D'Artifices radīšanai iedvesmu ir devis Piena ceļš, kas atmirdz samtaini tumšajās, naksnīgajās debesīs. Šajā apburoši zaigojošajā un mirdzošajā krāsu paletē spoguļojas plašais kosmoss ar bezgalīgajām debesīm, mirdzošajām zvaigznēm un miglājiem. Bronzīgajos, zeltainajos un sudrabainajos toņos dzirkstošajās plakstiņu ēnās Fard a Paupieres Scintillant rada dūmakainu, bet tomēr viegli gaisīgu acu ēnojumu. Brilliant a Levres Etincelant lūpu krāsas kārbiņā ir apvienoti burgundieša sarkans pamatspīdums ar zeltainu, rozā un plūmju krāsas mirdzumu (šeit var apskatīties kā izskatās lūpu spīdums). Pēdējo akcentu šarmantajam izskatam piešķirs nagu laka ar sudrabainiem vai sārti mirdzošiem spožumiņiem.


Manuprāt, ļoti skaista un vizuāli baudāma "brīvdienu" kolekcija. 
Ja man būtu iespēja izvēlēties no visiem produktiem, tas noteikti būtu lūpu spīdums. Tas ir tik skaists, pat žēl būtu lietot, tomēr atturēties jau es nevarētu :) Acu ēnas fotogrāfijā man atgādina aerofoto uzņēmumu, uz kura redzams vulkāns - skaisti....
Mēģināju internetā sameklēt vairāk informācijas par kolekciju, tomēr tā ir visai skopa - gandrīz nekādu bilžu, atsauksmju ļoti maz. Skumji, jo daudzas meitenes Makeupalley lapā rakstīja, ka tieši šīs ēnas, vai tieši šis spīdums ir viņu mīļākais Chanel produkts.

ceturtdiena, 2012. gada 28. jūnijs

NUXE, Micellar Foam Cleanser with rose petals

Steidzu pastāstīt par savu iemīļotāko sejas mazgāšanas līdzekli no rītiem. Kāpēc tieši no rītiem? Nu,... man nekad īpaši nav patikušas sejas mazgāšanas putas, tomēr ne bez iemesla, bet tādēļ, ka tās šķietami sliktāk attīrīja sejas ādu, nekā, piemēram, man tik ierastie sejas mazgāšanas krēmi, vai želejas. Arī ar šīm putām pāris reizes pamēģināju mazgāt seju vakaros, bet nē - man neiepatikās. Pirmkārt, jau dēļ iepriekš minētā apstākļa - tās pietiekami labi nenomazgā visu kosmētiku no sejas. Otrkārt, ja tomēr ir vēlēšanās to visu nomazgāt (un tāda patiešām ir), putu patēriņš ir vienkārši nepieklājīgi liels, jo seja ir jāmazgā vismaz divas reizes, un tas jau ir apgrūtinoši. 
Es tikai nesaprotu vienu - kāpēc man iepriekš nebija ienākusi prātā doma, ka ar putām es taču varētu seju mazgāt no rītiem! Kāds atklājums :) 
No rītiem tās der vienkārši lieliski, jo uz sejas nav kosmētikas un līdz ar to nav arī nekā daudz ko mazgāt nost. Pēc šī atklājuma secināju, ka putas man tomēr diezgan labi tīk :)
Šīs putas piemērotas visiem ādas tipiem, tai skaitā visjutīgākajai ādai. Sastāvā esot trīs veidu rozes, bet toties nav ziepju, kas ir labi.
Iesaku izmēģināt visiem, bet vispirmāmkārtām jau tiem, kuri iecienījuši sejas attīrīšanai lietot tieši putas. Smaržo tās, kā jau pēc nosaukuma varētu nojaust, pēc rozēm (tas, starp citu, bija galvenais iemesls, kādēļ izvēlējos tieši šīs). 

Sastāvs:
water, rosa damascena flower water, disodium cocoyl glutamate, sodium lauryl sulfate, parfum/fragrance, glycerin, sodium lauryl glucose carboxylate, sodium cottonseedamphoacetate, lauryl glucoside, benzyl alcohol, citric acid, capryloyl glycine, sodium cocoyl glutamate, sodium hydroxide, 1,2-hexanediol, caprylyl glycol, allantoin, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, tetrasodium edta, dehydroacetic acid, sorbic acid, tropolone [n2302/a]

Kur nopirkt?
universālveikalā Stockmann
Cena:
LVL 10,80
Vērtējums:
8/10

ceturtdiena, 2012. gada 21. jūnijs

Mājās gatavota kosmētika


Šoreiz nebūs atsauksme par kādu konkrētu produktu, bet tāda neliela pļāpa par kosmētiku, kura izgatavota pašu rokām. 
Nu jau kādu laiciņu atpakaļ gan Latvijā, gan arī ārpus tās sākās tāds paštaisītās kosmētikas bums. Internetā parādījās neskaitāmas lapas, kurās cilvēki dalās ar kosmētikas receptēm un apmainās ar gūto pieredzi, parādījās arī veikali, kuros var iegādāties visas nepieciešamās izejvielas šim pasākumam.
Par to visu es gribu uzrakstīt tādēļ, ka pati kādu laiciņu ar to nodarbojos, un cerēju, ka tādā veidā palīdzēšu gan savai ādai, gan naudas makam. Sāku es to visu ar interneta resursu izpēti. Lasīju vairākus forumus, visu cītīgi pierakstīju un mēģināju saprast kas un kā. Pēc kādiem pāris mēnešiem intensīvas izpētes es devos uz veikalu, lai iegādātos savas pirmās izejvielas. Uz to brīdi Rīgā vēl nebija BBFactory veikala, bet bija neliels veikaliņš Miera ielā (domāju, ka arī tagad viņš tur ir). Sapirkos es dažas izejvielas un devos mājās, lai vārītu savu pirmo krēmu. Iesākumā gan sastāvdaļas bija pavisam maz, vien pāris eļļas, kāds sviests, ziedūdens un lavandas ēteriskā eļļa, bet tas nekas, galvenais man bija izprast procesu. Nesākšu stāstīt par katru sevis uztaisīto produktu, bet pamazām es sāku saprast kas un kā man jādara. 
Atceros, ka iesākumā bija ļoti patīkami redzēt kā manu acu priekšā top krēms. 
Uz to brīdi es atteicos no visiem "gatavajiem" kosmētikas līdzekļiem. Krēmus vārīju pati, tonika vietā lietoju dažādus ziedūdeņus, kā skrubi izmantoju auzu pārslas izmērcētas siltā pienā, sejas maskas arī gatavoju pati. Ķermeņa kopšanai es izmantoju dažādu sviestu un eļļu maisījumus, skrubi taisīju no kafijas biezumiem, eļļas un cukura. 
Tā tas viss laimīgi turpinājās kādu pusotru gadu. Mani uzmundrināja forumos rakstītā citu kosmētikas vārītāju pieredze un aicinājumi nesatraukties par to, ka ja neilgu laiku pēc pāriešanas uz pašgatavoto kosmētiku āda uzreiz nereaģē tik labi kā gribētos, viņa vienkārši pamazām pieradīs, viss nostāsies savās vietās, un tālāk viss ar katru dienu kļūs tikai labāk. Bet man kaut kā neizdevās sagaidīt tos uzlabojumus (varbūt es pārāk maz gaidīju?)...
Kaut arī es ļoti rūpīgi izvēlējos tieši savai ādai atbilstošās eļļas un citas izejvielas, manas ādas stāvoklis aizvien pasliktinājās. Uz sejas sārtums kļuva aizvien izteiktāks, āda kļuva daudz raupjāka, ziemā tā šausmīgi lobījās. Par pēdējo pilienu kļuva mans pašagatavotais saules aizsargkrēms, no kura mana seja jau dažu sekunžu laikā pēc uzklāšanas kļuva tomāta krāsā un "dega" kā ugunīs. Tad es sapratu, ka krēmus sev vairs nevārīšu, jo savu seju es negribu pārvērst par dažādu eksperimentu objektu. Galu galā, neesmu es nedz kosmetologs, nedz ķīmiķis, un es viena pati savā virtuvē nevaru paveikt to, ko paveic simtiem ķīmiķu savās laboratorijās. 
Vēl gribēju pieminēt finansiālo aspektu. Nekāds īpašais ietaupījums man nesanāca, jo kosmētikas izejvielas nemaz tik lētas nav, it sevišķi ziedūdeņi un aktīvās sastāvdaļas, kā arī eļļas. Ja ir vēlēšanās sevi apgādāt ar pašgatavotiem produktiem no galvas līdz kājām, tad tas prieks ir diezgan dārgs, manuprāt, lētāk par pirkto kosmētiku nesanāk. Bet nu... tas jau nav galvenais apstāklis kādēļ cilvēki izvēlas, vai neizvēlas ar to nodarboties.
Nav jau arī tā, ka no tā visa nav sanācis nekas labs. Man, piemēram, joprojām ļoti patīk šad un tad seju nomazgāt ar auzu pārslām, sajūtas ir fantastiskas, un āda ļoti labi attīrīta. Ķermeņa kopšanai joprojām izmantoju kafijas skrubi un dažādus sviestus, piemēram, leģendāro šī. Ziedūdeņi man patīk, it sevišķi rožu. Eļļas sejas kopšanai es vairs nelietoju, bet ķermenim man tās ļoti patīk, it sevišķi kokosriekstu eļļa. 
Vēl viens pozitīvs moments - es izpētīju ļoti daudzus kosmētikas sastāvus, līdz ar to tagad daudz labāk tajos orientējos. 
Nav jau tā, ka ar visu šo es kādu gribētu atrunāt no kosmētikas gatavošanas, galīgi nē, jo ir pietiekami daudz cilvēku, kuri ir vienkārši sajūsmā par pašgatavotu kosmētiku, kā arī no tās gūtajiem rezultātiem. Drīzāk es gribētu dzirdēt kādus viedokļus, vai jūsu pieredzi ar pašgatavotiem skaistuma produktiem. 

svētdiena, 2012. gada 17. jūnijs

RIMMEL, Stay Glossy lūpu spīdums - Eternal Flirt

Gribu jūs ipazīstināt ar savu mīļāko lūpu spīdumu. To, ka tieši šis ir vismīļākais no visiem, es priekš sevis atklāju pavisam nesen, jo esmu nopirkusi, man šķiet, nu jau trešo iepakojumu. 
Lielākais mīnuss vairumam manis izmēģināto spīdumu ir bijis lipīgums. Zinu, ka daudziem tas netraucē, bet man šis apstāklis sagādā zināmu diskomfortu.
Ikdienā man patīk lūpu kopšanas produkti, kurus varu ātri uzklāt un bez problēmām tos atjaunot dienas gaitā - ejot pa ielu, braucot transportā un tamlīdzīgi, jo ja tāda nepieciešamība ir, tad tā nekavējoties jāīsteno, jo nevaru izturēt sausu lūpu sajūtu.
Līdz šim visbiežāk ikdienā mēdzu lietot Dzintara higiēnisko lūpukrāsu (to, kas oranžajā iepakojumā), bet tagad arī šo Rimmel spīdumu. Tādas "īstas" lūpukrāsas es lietoju svētku reizēs, respektīvi, diezgan reti, bet tas nenozīmē, ka man viņas nepatīk. Man ļoti patīk, tikai tas nav ikdienai, vismaz priekš manis. 
Pirmkārt, šis lūpu spīdums nav lipīgs, tas mazliet ietonē lūpas, nēsāšanā ir ļoti komfortabls. Tam nav īpaši izteiktas smaržas, bet tā kas ir, man šķiet 
diezgan patīkama un uz nerviem nekrītoša :)
Pēc uzklāšanas to vairs nevar just.
Vienīgi ražotājs ir "mazliet" pārspīlējis ar to 6 stundu noturību. Spīdums nav sevišķi noturīgs, pusdienu pārtraukums tam ir visai liels pārbaudījums, bet man tas netraucē, jo uzklāšanai spogulis nav vajadzīgs un spīdums man vienmēr ir līdzi, tā ka nekādu problēmu.

Kur nopirkt?
Drogās, universālveikalā Stockmann, Kolonnā u.c.
Cena:
Manuprāt, dažādos veikalos cena atšķiras, bet es to pirku par nepilniem 3 latiem (tā bija cena ar atlaidi)
Vērtējums:
9/10

pirmdiena, 2012. gada 11. jūnijs

PAUL MITCHELL, Quick-drying styling glaze

Šoreiz par matiem un to veidošanu...
Pagaidām šis ir pirmais Paul Mitchell matu kopšanas produkts, kuru esmu iegādājusies. 
Ražotājs sola, ka lietojot šo līdzekli ievērojami saīsinās veidošanas un žāvēšanas laiks. Līdz šim ar ko tamlīdzīgu nebiju saskārusies, tādēļ radās interese. 
Visbiežāk es matus mazgāju tieši no rītiem, tamdēļ veidošanas laika saīsināšanās ir ļoti vēlama, jo gandrīz vienmēr es pamanos no mājām iziet vismaz 5-10 minūtes vēlāk, nekā vajadzētu.
Pēc šī līdzekļa lietošanas mati patiešām izžūst daudz ātrāk nekā bez tā. Nezinu gan, kurai no sastāvdaļām pateicoties tas tā notiek, bet fakts paliek fakts.
Mani mazliet apbēdināja tas, ka līdzeklim nav nekādas smaržas, jo priekšroku dodu matu produktiem ar "smuku" aromātu.
Vēl tiek solīts spīdums un apjoms. Par spīdumu es varētu piekrist, bet par apjomu gan ne, bet tas mani īpaši nesatrauc, jo veidoju matus ar apaļo suku un pateicoties tai iespējams iegūt sev vēlamo rezultātu. 
Lietoju to kā jau vairumu veidojošo līdzekļu - nelielu produkta daudzumu ieklāju mitros matos un pēc tam žāvēju un veidoju ar fēnu. 
Man šķiet, ka viņš varētu būt mūžīgs, jo pudelē ir 250ml produkta, bet vienai lietošanas reizei pietiek ar pavisam nelielu daudzumu. Manā lietošanā viņš ir jau pusgadu, bet šķiet, ka pudele joprojām ir pilna. Iespējams, ka produktam pat beigsies derīguma termiņš pirms es pagūšu to izlietot, jo katru reizi jau arī negribas lietot vienu un to pašu...
Kopumā man šis līdzeklis patīk diezgan labi, jo tas nogludina matus un žāvēšanas process norit daudz ātrāk. Vēl man ļoti svarīgi ir tas, lai veidošanas līdzekļa dēļ mati nekļūtu netīri jau pēc vienas dienas, jo biežāk kā reizi divās dienās man matus negribētos mazgāt. Lietojot šo produktu par to var nesatraukties, jo tas nepadara matus smagnējus.

Sastāvs:
Water (Aqua); Polyquaternium-11; Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone/Hedychium Coronarium (White Ginger)/PEG-12 Dimethicone; Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract; Panthenol; Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone/Algae/Aloe Barbadensis Leaf/Anthemis Nobilis (Chamomile)/Henna/Simmondsia Chinensis (Jojoba)/Rosmarinus Officinalis (Rosemary)/PEG-12 Dimethicone; Wheatgermamidopropyl Ethyldimonium Ethosulfate; Cocamidopropyl Betaine; Propylene Glycol; Polysorbate 20; Hydroxyethylcellulose; DMDM Hydantoin; Iodopropynyl Butylcarbamate; Fragrance (Parfum); Benzyl Salicylate

Kur nopirkt?
universālveiklā Stockmann
Cena:
aptuveni LVL 6, bet precīzi neatceros (čeku esmu nozaudējusi)
Vērtējums:
8/10

ceturtdiena, 2012. gada 7. jūnijs

STENDERS, Ziemeļu citronmētra



Jau rakstīju cik ļoti man bija iepaticies Stendera dzērveņu dušas zefīrs (diemžēl jau beidzies), bet tieši viņš no jauna pavēra man durvis uz Stendera produktu pasauli. 
Otrais produkts, kuru iegādājos ir Citronmētras ķermeņa sviests. Šādi sviesti Stenderam ir četros variantos - citronmētras, jasmīnu, kokosriekstu un rožu izpildījumā. Nevarēju izšķirties starp citronmētru un rozi, jo iepatikās abi, bet gala rezultātā izvēlējos citronmētru, jo tam ir ļoti patīkama, saldena, bet atsvaidzinoša smarža. 
Sviests satur šī sviestu, jojobas eļļu, bišu vasku, mango sviestu - visādas labas lietas, kuras rūpējas un lutina ādu.
Manā gadījumā šis sviests ir ļoti daudzfunkcionāls produkts. Lietoju to gan ķermenim (vakaros), gan pēdu masāžai, arī kutikulas mīkstināšanai un pat lūpu kopšanai. Viņš ir diezgan trekns, tomēr salīdzinoši ātri iesūcas - ļoti labi mīkstina pēdas (it sevišķi tad, ja to iesmērē uz nakti un uzvelk zeķītes) un elkoņus. 
Kutikulas mīkstināšanai to lietoju pamīšus ar Lush Lemony Flutter, kurš arīdzan ir mans favorīts.
Domāju, ka dienas gaitā šis produkts nebūs labākā izvēle, jo ir pārāk trekns, bet uz nakti, manuprāt, ideāls. 

Sastāvs:
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Mangifera Indica (Mango) Butter, Cera Alba (Beeswax), Tocopheryl Acetate, Citrus Grandis (Grapefruit) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Menta Viridis (Spearmint) Oil, Citral, Limonene, Linalool

Kur nopirkt?
Stenders veikalos, universālveikalā Stockmann
Cena:
LVL 4,90
Vērtējums:
8/10

sestdiena, 2012. gada 2. jūnijs

L'Oreal Color Riche nail polish French Riviera

Protams, arī es nevarēju paiet garām jaunajām L'Oreal nagu lakām. Kopsummā toņu skaits ir 41 - visai iespaidīgi, bet tādēļ jo grūtāk izvēlēties to īsto. Negribēju uzreiz ņemt vairākas, jo ar otiņām man mēdz gadīties visādi - ja nepatīk, tad laku vairāk par vienu, vai divām reizēm arī nelietoju un beigās nākas to izmest, tādēļ drošāk iesākumā paņem vienu.

Izvēlējos pirmo, kurš uzreiz iekrita acīs - French Riviera. Tas ir gaiši zils tonis ar zilām perlamutra (šimmera) daļiņām, kuras smuki vizuļo saulītē, bet ēnā šī nagu laka izskatās vienkārši gaiši zila. Jau paskatoties vien uz šo toni pārņem tāda kā svaiguma sajūta.

Nagu lakas otiņa ir diezgan plata, bet man likās diezgan ērta, jo ar vienu kustību izdodas pārklāt gandrīz visu naga virsmu. 
Pēc konsistences šī laka ir diezgan šķidra, tādēļ jāuzmanās no tās "aizmukšanas". Ar vienu slāni nepietiek - lai laka izskatītos labi un nebūtu puscaurspīdīga, jāklāj vismaz divas kārtas.
Žūšanas process nav nedz pārāk ilgs, nedz arī zibenīgs - tāds vidējs. Man iepatikās, tādēļ bez raizēm iemēģināšu arī citus toņus.








Kur nopirkt?
universālveikalā Stockmann (tur redzēju visplašāko toņu izvēli), Kolonnā, Drogās u.c.
Cena:
LVL 2,85 (cena ar atlaidi)
Vērtējums:
8/10